ABD'deki mahkeme tiyatrosunda Sarraf neden böyle konuşuyor?

AB'deki kumpas davasında savcıyla anlaşan ve hapisten çıkmak için kendisine verilen talimatları yerine getirmesi gerektiğine ikna edilmiş Rıza Sarraf, eline verilen metinleri okuyarak kendi suçlarını Türkiye'ye yıkmak istiyor. İşte 3 maddede meselenin özeti...

Giriş Tarihi 05 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2017, 13:51
ABD’deki mahkeme tiyatrosunda Sarraf neden böyle konuşuyor?

İÇİNDEKİLER

ABD'de FETÖ'nün sağladığı kanıtlarla mahkeme tiyatrosunda görülen kumpas davasında her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Rıza Sarraf'ın hapisten kurtulmasının tek yolu ondan istenen yalanları eksiksiz söylemesi. Türkiye'ye ve ekonomisine bedel ödetmek için kurulan kumpasta, Rıza Sarraf baş sanık iken davanın en önemli baş tanığı haline geldi. Bunu da ABD savcılığı ile anlaşarak yaptı. Son ortaya çıkan gelişmelere göre Sarraf, savcılıkla anlaşma yapacağını daha önceki görüşme ve mektuplarında belirtmiş.

Sarraf, ABD'de hapishaneden kurtulmasının tek yolunun kendisine verilen talimatları yerine getirmesi olduğuna ikna olmuş duruma o yüzden eline tutuşturulan metni okuyor. ABD'nin İran'a uyguladığı ambargonun delinmesi dışındaki birçok konuda rastgele yorumlar yapıyor. Kendisine ait bütün suçları Türkiye'ye ve Halkbank'a yıkmaya çalışıyor.

ABD'nin mahkeme tiyatrosunda Sarraf neden böyle konuşuyor? İşte tek grafikle meselenin özeti: