Göz göz mutluluk

Nepal’i, 2015’te vuran deprem, pek çok okulu yıktı. Göztepe taraftarı, topladıkları yardımla ülkedeki bir okulu onardı. Öğrenciler tarafından ‘Göz göz’ tezahüratı ile karşılandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2017 Güncelleme 04 Aralık 2017, 00:00
Göz göz mutluluk

İÇİNDEKİLER

Güney Asya'da bir ülke olan Nepal, geçtiğimiz 2015 yılında 7,3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 48 kişinin öldüğünü depremde binden fazla kişi de yaralandı. Depremde evlerin yanı sıra pek çok öğrencinin eğitim gördüğü okullar da yıkıldı. Onların arasında Dhading İlkokulu da vardı. Okulları yıkılan öğrenciler, barakalarda ders yapmaya çalıştı. Türkiye, Nepal'de yaşanan bu duruma kayıtsız kalmadı. Pek çok yardım kuruluşu hasar gören okulların tadilatı için yardım kampanyası başlattı. Bir yandan da İzmir'in son dönemde başarısı hızla yükselen Göztepe Spor Kulübü taraftarları, konuyla ilgili kolları sıvadı. Taraftar, kendi aralarında topladıkları paraları, ülkeye yolladı. Toplanan paralarla kentteki bir okulun tamiri yapıldı. Bir derslik de Atatürk adını aldı. Okulun açılışı için Nepal'e giden taraftarlar, öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Göztepe formalarını giyen minikler, taraftara 'Göz göz' tezahüratı bile yaptı. Yaklaşık 5 bin kilometre öteye mutluluk taşıyan taraftar, duygu dolu anlar yaşadı.


Göztepe taraftarı Prof. Dr. Osman Tuğrul Altay, "Artık Nepal'deki bir dağ okulunda Göztepe taraftarı olan çocuklarımız var" dedi.