Jüri git ya

Sarraf davasının jürili duruşmasına günler kaldı. FDD adlı sözde düşünce kuruluşunda görev yapan Mark Dubowitz ve Jonathan Schanzer, bilirkişi olarak atandı. Bu iki isim de hem Türkiye karşıtı hem de FETÖ hayranıydı! Lobinin en etkin isimleri arasında CHP’li vekil Aykan Erdemir de vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2017 Güncelleme 25 Kasım 2017, 02:09
Jüri git ya

İÇİNDEKİLER

ABD'nin New York kentinde tutuklu yargılanan işadamı Rıza Sarraf ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın gelecek hafta başlaması beklenen jürili duruşmaları öncesinde son derece ilginç bir gelişme yaşandı. Hakim Richard Berman, Washington merkezli düşünce kuruluşu FDD'nin Başkanı Mark Dubowitz ve Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer'in "İran yaptırımları konusunda" bilirkişi olarak dinlenmesinin önünü açtı. İşte Demokrasileri Savunma Vakfı olarak bilinen FDD'nin arkasından ise FETÖ çıktı. Bu iki isim de Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıtı yazılarıyla ön planda yer aldı.

ARKA PLANINDA KİMLER YOK Kİ!
Schanzer'in üyesi olduğu "FDD-Türkiye Programını"nı ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın yürüttüğü anlaşıldı. Programda Schanzer'in yanı sıra CHP eski vekili Aykan Erdemir, John Hannah ve Merve Tahiroğlu da görev yapmaktaydı. Erdemir'in hem CHP'nin hem de FDD'nin FETÖ ile bağlantısını sağlayan kişi olduğu vurgulandı. Erdemir, FETÖ'nün firari isimlerinden olan Emre Uslu ile de yakın arkadaştı. Diğer yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin de İsrail yanlısı Dubowitz ve Schanzer ile temasta olduğu vurgulandı.


Jonathan Schanzer

USLU İLE BİRLİ KTE ÜLKESİNİ KÖTÜLEDİ
FDD'nin Başkanı olan Dubowitz ile Başkan Yardımcısı Schanzer, Türkiye düşmanı çıktı. Bu arada FDD çalışanı Erdemir'in, geçen yıl Georgetown Üniversitesi'nde firari FETÖ'cü Emre Uslu'nun da yer aldığı bir panelde dile getirdiği Türkiye'nin 15 Temmuz sonrasındaki politikalarına yaptığı sert eleştiriler tepki çekmişti.


Mark Dubowitz


Hakim Richard Berman'ın kararı, akıllarda soru işareti bıraktı.