Kritik görüşmenin tüyosunu Erdoğan vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya dönüşü, ABD Başkanı Trump ile görüşme yapabileceğinin sinyalini vermişti. Açıklama bugün Donal Trump'tan geldi. İki lider telefonda kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin konusunun ABD'nin terör örgütü YPG'ye vermeye devam ettiği silahlar olacağı düşünülüyor. Erdoğan silahlarla ilgili, "Ne yapmak istiyorlar? Kendilerinden dinleyelim. Bu silahları hala nereye, niçin getiriyorlar? DEAŞ diyorlardı, ama artık DEAŞ diye bir şey kaldı mı? Bölgenin DEAŞ'tan temizlediği söyleniyor. Madem öyle bu silahlar niye geliyor? " ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 16:10
Kritik görüşmenin tüyosunu Erdoğan vermişti

İÇİNDEKİLER

Soçi teması sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunmuş, ABD'nin hala neden Suriye'ye silah gönderdiğiyle ilgili Trump'la bir görüşme gerçekleştirebileceğini açıklamıştı.

Bugün de ABD Başkanı Donald Trump'tan bir açıklama geldi. Trump bu gece geç saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'ya barış getirmek için telefon konuşması yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta yaptığı açıklamada da DEAŞ tehdidinin ortadan kalktığına, ABD'nin artık PYD'ye silah göndermesi için bir sebep kalmadığına eve terör örgütüne verilen desteğin halen devam ettiğine dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yanda çözüme yönelik belirli adımlar atılırken, diğer yanda ise ABD'nin Suriye'ye neredeyse dört bin tır zırhlı, tank, top, ağır silahlar soktuğunu görüyoruz. Bunlar PYD-YPG'ye parayla getirilen silahlar da değil. ABD ve koalisyon güçleri, silahlarla birlikte bunlara eleman da veriyor. En son, PYD-YPG'ye 120 kadar zırhlı Hummer cip vermişler. Bunların Afrin taraflarına gönderildiğinden bahsediliyor. Bu yapılanları anlamak mümkün değil. Bu arada, ABD Başkanı Trump ile belki bir telefon görüşmesi yapabilirim. Gerçi geçenlerde Putin, Trump ile bu konuları ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı. Ama bizim de ayrıca görüşmemiz iyi olabilir. Kanaatleri nedir? Ne yapmak istiyorlar? Kendilerinden dinleyelim. Bu silahları hala nereye, niçin getiriyorlar? DEAŞ diyorlardı, ama artık DEAŞ diye bir şey kaldı mı? Bölgenin DEAŞ'tan temizlediği söyleniyor. Madem öyle bu silahlar niye geliyor? Hamburg'da bize 'DEAŞ'ı biz oradan söküp attıktan sonra, elimizde bunların seri numaraları var, biz bütün bu bütün silahları toplayacağız' demişlerdi, topladılar mı? Şimdi Rakka'da yeni bir üs meselesi var biliyorsunuz. Bu ABD'nin bölgedeki 14'üncü üssü. Tüm bunları bir konuşup, kendileriyle paylaşalım istiyorum. Diğer konuları da bu vesileyle kendileriyle görüşelim istiyoruz.." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN ORTADOĞU PİŞMANLIĞI
ABD Başkanı Trump da twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bu sabah Orta Doğu'da devraldığım karışıklığa barış getirmek için bir telefon görüşmesi yapacağım. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik" diyerek pişmanlığını dile getirdi. ABD de Suriye konusunda Türkiye'nin dediği yere gelmiş oldu.

GÖRÜŞMENİN KONUSU YPG'YE VERİLEN SİLAHLAR
ABD Başkanı Trump'ın duyurduğu, bu gece gerçekleşecek görüşmenin konusunun ABD'nin terör örgütü PYD'ye vermeye devam ettiği silahlar ve ve desteği olacağı düşünülüyor. Liderler Suriye'de son dönemde gelinen aşamayı da değerlendirecek.