CHP’den NATO'ya destek

NATO tatbikatındaki skandal konusunda milliliği kısa süren CHP’de vekil Dursun Çiçek’ten yumuşak mesajlar geldi: “ABD’nin veya Norveçli iki personelin hatalarını NATO’ya yüklemek olmaz.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 01:57
CHP’den NATO’ya destek

İÇİNDEKİLER

NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretler edildi. Türkiye, ayağa kalktı. CHP ise ilk başta NATO'ya karşı gibi görünse de hemen çark etti. CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, NATO tatbikatındaki skandalı değerlendirdi.



GARANTİ VERDİLER
Çiçek, "Bizim tahminimiz, Avrupa'da etkin olan terör örgütlerinin yönlendirmesiyle bu tür organizasyonlara ve tatbikatlara saplantılı girdiler olabilir. Ancak buradan NATO düşmanlığı, 'NATO'ya hayır, NATO'dan çıkalım' gibi söylemler aslında stratejik söylemlerdir. Öyle ayaküstü verilecek kararlar değildir. Ayrıca ABD'nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO'ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz diye düşünüyorum, eski bir kurmay subay olarak" diye konuştu. Öte yandan skandal sonrası Türkiye'den resmen özür dileyen NATO, Ankara'ya garanti verdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, benzer bir olayın bir daha yaşanmayacağını söyledi. Stoltenberg, "Türkiye bizim için çok önemli bir müttefik. İttifakımıza çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını söyleyebilirim" dedi.