‘İYİ’ce azıttı

Meral Akşener, Edirne’de büyük bir skandala imza attı. Akşener, halka açık toplantıda, Atatürk posteri ve Türk bayrağının üzerine İyi Parti bayrağı ve kendi fotoğrafını astırdı.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2017, 02:19
‘İYİ’ce azıttı

İÇİNDEKİLER

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti, Edirne'de büyük bir skandala imza attı. Halka açık düzenlenen bir toplantıda Atatürk posteri ve Türk bayrağının, Genel Başkan Meral Akşener ve parti flamalarının altında kullanılması büyük tepki çekti. Toplantıdaki skandal fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, olaya tepki gösterirken, yapılanın hatalı olduğunu vurgulayan İyi Parti Sözcüsü ve Genel Sekreteri Aytun Çıray da, kamuoyundan özür diledi. Edirne'de düzenlenen parti toplantısında salonda protokolün oturduğu masaların arkasındaki duvara asılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener posteri ve parti flamalarının birkaç metre altında hatta oturanların da arkasına gelecek şekilde Atatürk posteri ve Türk bayrağı asılması görenleri şok etti. Kendi posterinin, Atatürk ve Türk bayrağının üzerinde olmasına aldırış etmeden konuşmasına devam eden Akşener'in olaya hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti. Salondaki skandalı belgeleyen fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar ise, İyi Parti'ye tepki gösterdi.



ÖZÜR DİLEDİ
Olayla ilgili Yeni Asır'a açıklama yapan İyi Parti'nin Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise toplantıda Atatürk posteri ve Türk bayrağının altta olmasının kesinlikle büyük hata olduğunu söyledi. Toplantıyı düzenleyenleri uyardıklarını belirten Çıray, "Dikkatsizliği biz de fark ettik ve uyardık. Hatalı bir iştir bizden kaynaklanmamıştır. Ama yine de özür dileriz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz. Toplantıyı düzenleyen vatandaşlarımız bu konuda dikkatsiz davranmışlardır. Vatandaşlarımızdan ve kamuoyundan özür diliyoruz. Bundan sonra bu tür yanlışlıkların olmasını engelleyeceğiz" diye konuştu.

ÖZÜRLE TELAFİ OLMAZ

■ Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun: Kendi posterinin Atatürk ve Türk bayrağının üstünde olması şık olmamış bir kasıt unsuru olamaz ancak siyasal bir acemilik söz konusudur. Partinin kuruluş sürecine baktığımızda bir zorunluluk sonunda MHP içinden ayrılanların kurduğu bir parti ve teşkilatlarında profesyonel kadro yok. O kitleye seslenirken bu manzarayı görmesi gerekirdi. Yeni bir partinin kamuoyunda ve seçmen kitlesinde yaratacağı algı açısından bunlar çok önemli. Kurumsal bir parti algısı yaratmak için bu konular hata affetmez çok dikkat etmek gerekiyor. Siyasi partiler bir anayasal kuruluş ve hukuki mevzuat çerçevesinde hareket ederler. Bu toplantılarda düzenlemelerin parti tarafından tatbik edilmesi gerekir,

■ AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Yaşanan olay yeni kurulan bu partinin milletimizi kucaklayamayacağını belli etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizler ve milletimiz için en büyük değerlerdir. Yapılan yanlış parti benliğindeki bencilliği gözler önüne sermektedir. Bu durumun özürle telafisi olamaz.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: Bu olaya söylenecek hiçbir şey yok. Kendi resmini Atatürk resminin üstüne koyuyorsa Türk halkı ona gereken cevabı verecektir.

YENİ ASIR