CHP'li ve HDP'li vekiller kıvırdılar!

TBMM Genel Kurulu'ndan; AK Parti'nin CHP'li ve HDP'li vekillerin açıklamalarına tepki göstermesinin ardından CHP'li İlhan Kesici ve Engin Altay'la HDP'li Ahmet Yıldırım daha önceki açıklamalarını unutarak kıvırdılar.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2017, 08:51
CHP’li ve HDP’li vekiller kıvırdılar!

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu dün milletvekillerinin tartışmasına sahne oldu. AK Partili vekillerin, 15 Temmuz, NATO skandalı ve terör konusundaki tepkisi üzerine CHP ve HDP'li vekiller çark edip, daha önceki söylemlerinden geri adım attılar.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın başkanlığında toplanan Genel Kurul'da AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye'nin terörle amansız bir mücadele verdiğini ifade ederek, "Vatan evlatları şehit ve gazi olurken HDP milletvekillerinin terörist cenazelerinde boy göstererek, terör örgütü PKK adına taziyeleri kabul etmeleri tam bir utanç vesikasıdır. Asker ve polis katili teröristlere bu desteği verenler suçun ortağı ve iştirakçisidir. Bu suçu işliyorsanız ondan sonra sızlanmayacaksınız" dedi.

KABUL EDİLEMEZ
Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu bir tezgahtır" ifadesini kullandığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. AK Partili vekil, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin de katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ olduğunu bir türlü söyleyemediğini dile getirip tepki gösterdi.

U DÖNÜŞÜ YAPTILAR
Sataşma nedeniyle kürsüye gelen HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "HDP'li hiçbir milletvekili PKK adına taziye kabul etmemiştir" dedi. Dinde taziyenin olduğunu, toplumsal geleneklere uyulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Hadiste ve ayette dünyadaki hükmü üzerinden kalkmış olan ölüye yaklaşıma Allah kelamında ne diyor, Bakara Suresi 56'ncı ayette ne diyor veya Hazreti Peygamber'in kendi dininden olmayan birinin cenazesi geçerken bütün sahabelerini şaşkına düşürür bir şekilde ayağa kalkması sizin için bir sünnet midir değil midir veya cenazelerin savaş ortamında toplanması için savaşa ara verme meselesi bir sünnet midir değil midir -içinizdeki ilahiyatçıların ve din adamlarının, âlimlerin eşliğinde- çözelim." CHP'li Altay da sataşma nedeniyle kürsüye geldi. NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına neden olanların seceresinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Altay, "Sözümün arkasındayım. Orada Atatürk değil de sadece Erdoğan olsaydı da bu şekilde bir saygısızlık olsaydı, şerefimle temin ediyorum, CHP'nin tepkisi aynı olurdu" ifadesini kullandı.

KESİCİ'DEN YANIT
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Muş'un kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi: "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı? Türkiye'nin böyle bir şüphesi olabilir mi? Benim hiçbir şüphem yok." dedi.