Savcıdan kozmik FETÖ sırları

FETÖ'ye üye olduğu nedeniyle meslekten ihraç edilen ve hakkında soruşturma yürütülen eski Edirne Savcısı İsmail Polat'ın incelenen telefonunda örgütün kozmik sırları çıktı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2017, 13:14
Savcıdan kozmik FETÖ sırları

İÇİNDEKİLER

FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen ve hakkında örgüt soruşturması yürütülen Edirne Savcısı İsmail Polat'ın telefonundan FETÖ'nün en kozmik sırları çıktı.

FETÖ'NÜN CASUSLUK SIRLARI
Eski savcının telefonunda TÜBİTAK'taki FETÖ faaliyetlerine ilişkin önemli belgeler ele geçirildi. Belgelerde, örgütün faaliyetlerine ilişkin analiz notunda hangi yöneticinin odasında nereye dinleme cihazı konacağı, hangi yöneticiye kadın gönderilip mahrem görüntülerinin çekileceği yer alıyor.

O BİLİRKİŞİ BELGEDE…
Yine belgelerde, FETÖ'ye müzahir bilirkişilerin örgütün takip ettiği davalara bilirkişi olarak atanması, başka bilirkişilerin bu dosyalardan uzak tutulması uyarısı yer alıyor. Kozmik Oda bilirkişisi Umut Barış E.'nin önemine dikkat çekilen belgede kendisine acilen kriptolu telefon temin edilmesi isteniyor.

FETÖ'den önce açığa alınan sonra da meslekten ihraç edilen Edirne Savcısı İsmail Polat'ın telefonundan çıkan belgeler şoke etti.

TELEFONUNDAN ÇIKTI
Hakkında 'örgüt üyeliği' iddiasıyla soruşturma yürütülen Polat'ın cep telefonundaki inceleme tamamlandı. Eski savcının telefonunda TÜBİTAK'taki FETÖ faaliyetlerine ilişkin önemli belgeler ele geçirildi.

BİLİRKİŞİ UYARISI
Belgelerde, örgütün faaliyetlerine ilişkin analiz notunda hangi yöneticinin odasında nereye dinleme cihazı konacağı, hangi yöneticiye kadın gönderilip mahrem görüntülerinin çekileceği yer alıyor. Yine belgelerde, FETÖ'ye müzahir bilirkişilerin örgütün takip ettiği davalara bilirkişi olarak atanması, başka bilirkişilerin bu dosyalardan uzak tutulması uyarısı yer alıyor.

İŞTE FETÖ'NÜN KOZMİK SIRLARI
Belgede yer alan notlardan bazıları şöyle:

- Umut Barış E.'nin 'Kozmik Oda Bilirkişisi' kritik vakalara yönlendirilmesi… Fazla duyurulmaması lazım… Bu arkadaşa her türlü güvenebiliriz, alternatiflerinin çoğaltılması…

- Yürüyen davalarla ilgili bilirkişilik önemli… Bizim çocuklardan yönlendirilmesi şart.

- Bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen ve istemediğimiz şekilde sonuçlanan bilirkişi faaliyetlerinin engellenmesi veya yıpratılması…

- İlgili arkadaşlara kriptolu telefon verilmesi. (Umut Barış E. ACİL)

- Enstitülerin gözetim altına alınması… Kamera sayısı ve yerleri önemli…

- 18 adet böcek alalım.

- Önder'in odası böcek, keşif yapıldı, sehpa olabilir.

- Geçen ay bizim Feyzullah'a gelen hatunu çok met etti, ismini öğrenelim. Direk kontak veriniz.

- Kadın zaafı olan yöneticileri tespit edelim. Ö.Y.'ye göre birisi var mı?

- A.B. için de bakılsın. Video iyi olur.

- Deniz Kuvvetleri Tuzla hattındaki evlerin genç mühendislerce de kullanılması ve kız konusunda dernekten yardım istiyoruz.

- Birebir ilgilenme çok iyi olur, kızlardan geri dönüş mutlaka alınmalı. Bu projeye çok sıcak bakıyoruz, heyecanlanıyoruz.

- En küçük riskler dahi değerlendirilsin, açığa tahammül yok deniyor.

Nazif Karaman/Sabah