Başbakan Yıldırım'ın anısı salonu kahkahaya boğdu

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya'da düzenlenen Uluslararası e-Ticaret Konferansı'nda konuştu.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2017, 18:32
Başbakan Yıldırım’ın anısı salonu kahkahaya boğdu

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, e-ticaret konferansında anısını anlattı.Antalya'da Uluslararası E-Ticaret Konferansı'nda yaptığı konuşmada Erzincanlı bir nine ile yaşadığı anıyı anlattı. Yıldırım'ın anısı salondaki herkesi güldürdü.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
Antalya'da Uluslararası E-Ticaret Konferansı'nda yaptığı konuşmada Erzincanlı bir teyze ile yaşadığı anıyı anlattı. Yıldırım'ın anısı salondaki herkesi güldürdü.

İşte o konuşma;
2007 seçimlerinle Erzincan'da kampanya yapıyorduk. Bir köye gittik, köyün girişinde yaşlı bir teyze çeşmenin başında oturuyor. Yanındaki insanlar dedi ki; "Teyze teyze, bakan geldi bakan, ne istiyorsan iste." dediler. Kafasını kaldırdı bana baktı "Hoşgelmişsin evladım" dedi. "Ne istiyorsun" dedik, "Yollarımızı yaptın Allah razı olsun, sularımız akıyor, bütün ihtiyaçlarımızı karşıladınız ama bir şey eksik kaldı." "Nedir teyze?" dedik. "Bizim köyde ADSL çekmiyor" dedi. "O ne teyze?" dedim. "Evladım bakan olmuşsun ama cahil kalmışsın, Allah bilir ki sen şu an messengerı bile bilmezsin" dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:
Son 10 yılda yaptığımız altyapı yatırımları sayesinde ulaşımın her alanında ve iletişimde ciddi bir ilerleme kaydettik.

Mobil, e-ticaret dünyada baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Son 4 yılda dünya ticaret hacmindeki pay 4 kat arttı.

E-ticaret çok yaygınlaşıyor. Büyüme katlanarak gidiyor çünkü çok büyük kolaylığı var. Her şeyi bir tuşla halledebiliyorsunuz.

E-ticarette sınır yok, küresel bir iş. Ülkemizde hukuki altyapı oluşturuldu. Bizim de e-ticarette hedefimiz 350 milyar TL'dir.