Ana vatan

İşkadını Ayşe Cevahir Ersoy ve eşi, Etiyopya’da yetim kalan 2 yaşındaki Salem’e sahip çıktı. Ünlü çift, evlat edindikleri çocuğu nüfuslarına geçirmek için dava açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2017 Güncelleme 21 Kasım 2017, 00:45
Ana vatan

İÇİNDEKİLER

Merhum işadamı İbrahim Cevahir'in yeğeni Ayşe Cevahir Ersoy ile eşi Mehmet Kenan Ersoy, Ağustos 2016'da Etiyopya hükümetiyle temasa geçti. Çift, imzalanan anlaşma kapsamında 2 yaşında yetim kalan Salem Mehmet Ersoy adlı kız çocuğunu evlat edindi. Etiyopya mahkemesi, çocukla çok mutlu olduklarını ve sanki kendi çocuklarıymış gibi hissettiklerini beyan eden Ersoy çiftinin evlat edinme talebini kabul etti. Ersoy çifti, bu kez evlat edindikleri kızın Türkiye tarafından da tanınması için harekete geçti. Etiyopya mahkemesinin kararının Türkiye'de de geçerli olabilmesi için tenfiz davası açan çift, çocuğun nüfus kütüğüne tescilini istedi. Dava dilekçesinde, "Etiyopya mahkemesinin kararının Türkiye'de de tanınmasını, çocuğun Ersoy çiftine ait nüfus kaydına tescilini ve bu karar doğrultusunda nüfus kaydının düzeltilmesini istiyoruz" denildi.


Ayşe Cevahir Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile iftar yemeğinde bir araya gelmişti. Ersoy, Etiyopya'dan evlat edindiği kızının cep telefonunda bulunan fotoğrafını Erdoğan'a göstermişti.

ALi OKTAY