Buram buram vahşet

Dilek Bozal’ı öldürüp hastaneye atan katillerin ifadesi tüyler ürpertti: Bayıldığını sandık. Soğan koklattık. Ama ayılmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2017 Güncelleme 20 Kasım 2017, 01:20
Buram buram vahşet

İÇİNDEKİLER

Tarihler 13 Haziran 2016'yı gösterdiğinde Bursa'da bir vahşet yaşandı. Eşinden 3 ay önce ayrılan Dilek Bozal, ile sevgilisi Muhammed Ertaş, arkadaşları Yasin Kakşa ve Resul Eren ile birlikte kiralık otomobille gezmeye çıktı. Yüksek İhtisas Hastanesi'nin bahçesine giden şüpheliler, bir ara 'tabanca pazarlığı' yaptı. Resul Eren, iddiaya göre silahını boşaltıp Ertaş'a uzattı. Bu sırada tabanca ateş aldı ve Ertaş'ın yanında oturan Dilek Bozal bacağından vurularak, bayıldı. Genç kadının yaralandığını fark etmeyen ve silah sesinden korkup, bayıldığını zanneden şüpheliler, otomobille 1 saat dolaştı. Daha sonra Dilek Bozal'ı özel bir hastanenin aciline bırakıp, kaçtı. Durumu fark eden hastane personeli, genç kadının kan kaybından yaşamını yitirdiğini saptadı. Olay yerine polis çağırıldı. Kameraları inceleyen ekipler, önce Ertaş'ı sonra da Kakşa ve Eren'i gözaltına aldı.

SİLAH ARKA KOLTUKTA PATLADI
Ertaş ve Kakşa tutuklandı. Eren ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan zanlıların ifadelerine ulaşıldı. Olayın otomobilde yapılan 'tabanca pazarlığı' sırasında meydana geldiğini anlatan Ertaş, "Dilek'in vurulduğunu anlamadık, silah sesinden korkup, bayıldığını sandık. Sonra hastanenin önüne bıratıp kaçtık" dedi. Yasin Kakşa ise şunları anlattı: "Arka koltukta Muhammed ve Dilek oturuyordu. Muhammed, silaha bakmak istedi. Resul de şarjörünü çıkardığı tabancayı verdi. 3-4 dakika sonra silah sesi duyuldu. Muhammed'in 'Ben ne yaptım?' dediğini duydum. Dilek'in korkudan bayıldığını düşündük. Kokoreççiden soğan alarak, Dilek'e koklattık ancak ayılmadı. Biz de korkup hastaneye attık..."



​MÜEBBET İSTENİYOR
Savcı, tutuklu sanıklar Muhammed Ertaş ve Yasin Kakşa ile tutuksuz sanık Resul Eren hakkında `kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası, Eren'e silahı temin eden Oğuz Ton hakkında ise 'ruhsatsız tabanca bulundurmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası stemiyle dosyayı ağır ceza Mahkemesine gönderdi.