‘Türkiye bize babamız gibi davrandı’

Myanmar’daki sistematik saldırılardan kaçan Arakanlı Müslümanlar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim problemlerimizle çok yakından ilgilendi, Türkiye’ye teşekkür ederiz ” diyor

Giriş Tarihi 18 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2017, 02:14
‘Türkiye bize babamız gibi davrandı’

İÇİNDEKİLER

Myanmar askerleri ve Budist milliyetçilerce başlatılan katliamlardan kaçarak 11 günde Bangladeş'e gelen Arakanlı medrese eğitimcisi molla Muhammed Haris, büyük destek gördükleri Türkiye'nin kendilerine "bir baba gibi" davrandığını söyledi. Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki kamplarda kalan 35 yaşındaki Haris, hikayesini Anadolu Ajansı'na anlattı. Arakan'da yaşarken medreselerde İslam ilimleri öğrettiğini belirten Haris, "Myanmar askerleri bir gece vakti köyümüze saldırdı. Askerler köyün bütün mollalarını ve eğitimli kişilerini bir araya topladı. Myanmar askerleri, köyün mollalarını ve eğitimli kişilerini hükümet karşıtı ve terörist olmakla suçladı. Ellerimize askeri tüfekler verip fotoğrafımızı çektiler. Teröristmişiz algısı oluşturmaya çalıştılar" diye konuştu.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Türkiye'nin Arakanlı Müslümanlara verdiği destekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Haris, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini Myanmar'da duyduklarını belirtti. Eğitimci Haris, "Türkiye bize babamız gibi davrandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bizim problemlerimizle çok yakından ilgilendi. Arakanlı Müslümanlar için yapılan yardım organizasyonlarını da destekledi" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler, 25 Ağustos'tan bu yana Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 620 bine, Cox's Bazar kenti civarındaki kamplarda toplam sığınmacı sayısının da 833 bine ulaştığını duyurdu.