Fitneci başı CHP’li Eren Erdem

Türkiye düşmanı Alman basınında yayınlanan iftiraların büyük bölümünü, CHP milletvekili Eren Erdem’in servis ettiği ortaya çıktı!

Giriş Tarihi 18 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2017, 13:50
Fitneci başı CHP’li Eren Erdem

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün sözcülüğünü yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'den bir ihanet daha... Parti programı dışında sık sık aile ziyareti kılıfıyla başkent Berlin'e gelen Erdem'in, Alman gazetecilere, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira haberleri servis ettiği anlaşıldı.

TANAL, TANRIKULU, YILMAZ...
CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve Öztürk Yılmaz'ın da Türkiye'ye iftira haberleriyle kariyer peşine düşen Türk kökenli muhabirleri manipüle ettikleri anlaşıldı. Milletvekillerinin, Bild, Der Spiegel ve Die Welt gibi Türkiye düşmanı yayın organlarına iftira dolu ihbarlarda bulundukları görüldü.

OYUNLARI BOZULDU
Eren Erdem'in adı, Türkiye'de 'teröre yardım'dan tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in kayıtlarından da çıkmıştı. CHP'li vekillerin "Türkiye'de diktatörlük rejimi var" algısı oluşturarak Türk- Alman ilişkilerini bozma çabaları, son günlerde iki ülke siyasetçileri arasında yeniden sağlanan diyalog ortamıyla bozuldu.

İFİTRA HABERLERİYLE KARİYER
Alman medya kuruluşlarında çalışan bazı Türkiye kökenli gazeteci müsveddeleri, kariyer yapmak için Türkiye ve Erdoğan'a iftira yarışına girdi. Eren Erdem ve diğer milletvekilleri, iftira mesajlarını bu kişiler üzerinden verdi.

TANRIKULU DA İŞİN İÇİNDE
Almanya'da Türkiye'nin imajının bozulma girişimlerinde, CHP'li vekillerin büyük etkisi oldu. Alman medyasına verdiği bilgi ve belgelerle Türkiye aleyhtarı hava oluşturan CHP'li vekillerden diğeri de Sezgin Tanrıkulu. CHP'li Tanrıkulu, başta Bild olmak üzere, Alman medyasına verdiği röportajlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında olmadık iftiralara imza attı.

İŞTE İHANET BELGELERİ
Almanya'da​ yayınlanan gazete, televizyon ve internet sitelerindeki Türkiye ve Erdoğan karşıtı binlerce haberin kaynağının hep Eren Erdem ve diğer bazı CHP'li vekiller olması, tezgahı deşifre ediyor. Haberleri yapan gazetecilerin ve kullanılan dilin de aynı olduğu görülüyor.








AVRUPA SABAH