Abdurrahim Karslı'dan küstah tehdit

FETÖ'den gelen talimatla 2014 yılında Merkez Partisi'ni kuran Abdurrahim Karslı sosyal medya hesabından örgütün yeni bir plan içinde olduğunu itiraf ederek tehditler savurmaya başladı. Karslı, FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2016'da gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı. Eylül 2014'te bir gazeteye verdiği röportajda Fetullah Gülen’e övgüler yağdırarak, “Gülen’i iyi bilirim, hürmet ederim, severim” diye konuşan ve örgütle bağı bilinen Karslı'nın nasıl serbest kaldığı da tartışma konusu olmuştu.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2017, 19:06
Abdurrahim Karslı’dan küstah tehdit

İÇİNDEKİLER

Yurt içindeki ve yurt dışındaki FETÖ'cü militanlar aynı söylemlerle Türkiye'ye yönelik tehditler savuruyor. Pensilvanya'nın emirleriyle proje partisi olarak 2014 yılında Merkez Partisi'ni kuran Abdurrahim Karslı sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni planlar yapıldığını belirterek Türkiye'yi FETÖ ağzıyla tehdit etti.

"HAVA HER AÇIDAN HAKİM UNSURLAR ALEYHİNE DÖNME MEYLİNDE"
Karslı, "Ankara'da uzun zamandan beri görmediğim bir atmosfer hakim, hava her açıdan hakim unsurlar aleyhine dönme meylinde. Şafak sökmeye hak ve adaletsizliklerden oluşan zifiri karanlık yavaş yavaş dağılmaya başlamış. Aydınlanma Merkezden başlamış, Allah sonumuzu inşaallah hayreder." diye yazdı. Karslı'nın bu söylemleriyle eş güdümlü biçimde firari FETÖ'cüler başta olmak üzere örgütün trol hesapları da aynı dille saldırıyor. FETÖ militanlarının ağır darbe yemesiyle birlikte Pensilvanya'daki terörist Gülen, örgüt militanlarına yönelik sohbetlerinde talimatlar gönderiyor. Sanki Türkiye'ye yönelik bir yerlerden yeni bir alçak saldırının sözünü almışçasına tehdit ediyor. Karslı da Tweetinde "Ankara'da uzun zamandan beri görmediğim bir atmosfer hakim, hava her açıdan hakim unsurlar aleyhine dönme meylinde" şeklindeki sözleri yeni bir girişim planları mı yapılıyor?, diye yorumlandı.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR
Türkiye'ye yönelik yeni operasyonlar olacağı tehdidini savuran Karslı, Ankara'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Kendilerini Risale-i Nur talebeleri olarak tanıtan ve Karslı'nın ekibinden olduğu öne sürülen FETÖ'cü bir trolün @Herguntaze isimli hesabı da Karslı'yla eş zamanlı biçimde "Işık yolcularının hayat boyu sesleri-solukları bahar içindir. Onlar, "Nevbahar!" derler, inlerler" şeklinde paylaşımda bulundu.

ABDURRAHİM KARSLI KİMDİR?
FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Abdurrahim Karslı gözaltına alınmıştı. Karslı adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı. Teröristbaşı Gülen'e olan sevgisini her ortamda dile getiren Karslı, Eylül 2014'te bir gazeteye verdiği röportajda Fetullah Gülen'e övgüler yağdırarak, "Gülen'i iyi bilirim, hürmet ederim, severim" diye konuşmuştu. Karslı, 7 Temmuz 2014 tarihinde Merkez Partisi'ni kurdu. Üniversitede bir akademisyen olan Karslı, Merkez Partisi için ilginç bir şekilde büyük paralar harcadı. Daha sonra paraların kaynağının FETÖ olduğu anlaşıldı. Akdemisyenlik görevinden ihraç edilen Karslı, Türkiye'ye yönelik saldırılarına hız verdi. Ankara'da elini kolunu sallayarak dolaşan Karslı'nın örgüt adına yeni girişimlerde bulunulacağını ima eden Tweetlerle gündeme geldi.

YENİ PLANLAR MI YAPILIYOR?
Başbakan Binali Yıldırım, bugün Ankara'da yaptığı konuşmada Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına işaret ederek uyarmıştı. Yıldırım, şunları kaydetti:

"BUGÜNLERDE BAŞKA FİLM ÇEVİRİYORLAR"
"15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin."

"HİÇBİR GÜÇ BU ÜLKEYE BİR ŞEY YAPAMAZ"
Türk milletinin, düşmanlarına gereken dersi verdiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Anafartalar'da ve Kut'ül Amare'de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz."