İyilik 'saç'tı

Suriyeli İmane Elvaar, 3 yaşındaki oğlu Muhammed’in bebekliğinden bu yana uzattığı saçlarını kestirdi. Lösemi hastası çocuklara peruk yapılması için yardım vakfına gönderdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2017 Güncelleme 08 Kasım 2017, 00:00
İyilik ’saç’tı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te yaşanan olay herkesin yüreklerini titretti. Ülkesindeki iç savaştan kaçıp 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan 26 yaşındaki Suriyeli İmane Elvaar, yaptığı davranışla tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Elvaar, ailesinden pek çok kişiyi savaşta kaybetti. Oğlu ve eşiyle birlikte yeni bir hayata başlayan genç kadın, dilini hiç bilmediği çocukların yüzünü güldürmek için harekete geçti. Oğlu Muhammed'in büyük bir özenle baktığı saçlarını kestiğinde, hiç bilmediği duygular hissetti. 8 aylıkken saçlarının kesilmesi üzerine ağlamaya başlayan Muhammed, annesinin aklına lösemi hastası çocukları getirdi. O günden sonra anne Elvaar, bir daha Muhammed'in saçını hiç kesmedi.



BÜYÜDÜĞÜNDE ÇOK GURURLANACAK
Lösemi hastası çocuklara bağışlanması için uzamasını istedi. 3 yıldır saçların uzaması için büyük bir özen gösterdi. Geçtiğimiz gün de berbere gidip oğlu Muhammed'in saçlarını kestirdi. Lösemi çocuklara bağışlanması için yardım vakfına gönderdi. Fedakar anne, "Bir gün saçlarını kestirdiğimde Muhammed çok üzülmüştü. Aklıma kanserli çocuklar geldi. Muhammed'in geçmişinde güzel bir iz olsun istedim. O saçlarını istediği zaman uzatabilir. Yaptığı fedakarlığın farkında değil ama büyüdüğünde çok gururlanacağını düşünüyorum" dedi.