Baykal'ın durumu hakkında flaş açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Doktorunun açıklamasına göre Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok, tomografi bulguları iyi görünüyor.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2017, 14:20
Baykal’ın durumu hakkında flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor.

72 SAATLİK KRİTİK DÖNEMİ ATLATTI
Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

BAYKAL BİR ÖNCEKİ GÜNE GÖRE DAHA İYİ
Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenildi

KÖTÜYE GİDİŞ YOK! UYANDIRILIYOR
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin 'umutlandıracak bulgular var' açıklaması yaptı. Prof. Dr. Erkan İbiş şu açıklamaları yaptı: Kötüye gidiş yok. Olumlu gelişmeler var. Tomografik bulguları daha iyi durumda. Nörolojik muayene için uyandırılıyor

HASTANEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR
Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklamalarda bulundu.

"BİZİ UMUTLANDIRAN BULGULAR VAR"
İbiş, "Son 24 saatte ödem ve kanamada gerileme var. Kötüye gidiş yok. Uyutulma işlemi devam ediyor. Cihazlı solunum desteği devam ediyor. Bizi umutlandıran bulgular var. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." dedi.

Baykal'ın nörolojik bulguların görülmesi için zaman zaman uyandırıldığını belirten İbiş, "Nörolojik bulgularında olumlu gelişmeler var. Basıncın azaltılması için kafatasından belli bir bölüm açılıyor. Arkadaşlarımız yüksek enerji ile sayın Baykal'ın iyileşmesi için çaba gösteriyorlar. Gerektiği zaman gerekli tetikler yapılır. Bugün için planlanan birşey yok. Daha sonraki süreçte ne gelişeceğini bizler de göreceğiz." diye konuştu.