Gitme baba!

Danimarka’da yaşayan Ahmet Kaya, korkunç bir cinayete kurban gitti. Cenazesi dün memleketi Sivas’ta toprağa verildi. Babasının tabutuna sarılan Mehmet Kaya’nın gözyaşları bir an olsun dinmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2017 Güncelleme 16 Ekim 2017, 03:11
Gitme baba!

İÇİNDEKİLER

Danimarka'da vahşice öldürülen Ahmet Kaya, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Korkunç cinayet geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaşandı. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatı eski Başkanı 39 yaşındaki Ahmet Kaya, ailesiyle birlikte akşam yemeği için dışarı çıktı. Kopenhag'ın 70 kilometre batısındaki Holbaek kentindeki restorana giden ailenin yanına 26-27 yaşlarında iki erkek yaklaştı. Bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmanın ardından Kaya, eşini ve 2 çocuğunu eve bıraktı. Soluğu, tartıştığı kişilerle sözleştiği akaryakıt istasyonunda aldı. Burada şüphelilerden biri aracıyla Kaya'ya çarptı. Olay yerinde ağır yaralanan Kaya, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Cinayetin ardından kaçan katiller, tutuklandı. Danimarka yönetimi ise cinayetin üzerini örtmeye çalıştı. Kaya'nın otopsisinin 1 haftadır yapılmadığını ve cenazesinin kendilerine teslim edilmediği söyleyen ailenin feryadını, TAKVİM gazetesi yayınladı. Aile, Kaya'nın bir süredir terör örgütleri tarafından tehdit edildiğini ve cinayetin de Kuzey Iraklı iki bölücü tarafından işlendiği iddiasını ortaya attı.

İDDİALAR YANKI UYANDIRDI
Geçtiğimiz günlerde otopsisi tamamlanan Kaya'nın cenazesi, memleketi Sivas'a yollandı. Binlerce kişi, eski başkanı uğurlamak için cami avlusuna toplandı. Kaya'nın oğlu Mehmet Kaya, babasının tabutuna sarılıp uzun uzun ağladı. Kaya'nın eşi Nuray ile 11 yaşındaki kızı Betül ve 8 yaşındaki oğlu Yusuf Kaya gözyaşlarını tutamadı. Acılı aileyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Hayatını kaybeden Kaya'nın 4 ay önce en küçük oğlunu kucağına aldığı ortaya çıktı. Kaya, dualarla birlikte sonsuzluğa uğurlandı.

Yüksel MENEKŞE