Vicdansızlığın Danimarkası!

Avrupa, teröristleri bağrına bastı. O hainler, UETD eski Başkanı Ahmet Kaya’yı hayattan kopardı. Acılı aile, Danimarka yönetimini, cinayetin üzerini örtmekle suçladı. Otopsinin 1 haftadır tamamlanmadığını anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2017 Güncelleme 12 Ekim 2017, 00:00
Vicdansızlığın Danimarkası!

İÇİNDEKİLER

Teröristlere kol kanat geren Avrupa'da, Türk düşmanlığı tehlikeli boyutlara ulaştı. Son kurban Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatı eski Başkanı 39 yaşındaki Ahmet Kaya'ydı. Korkunç cinayet geçtiğimiz Perşembe günü Danimarka Kopenhag'ın 70 kilometre batısındaki Holbaek kentinde yaşandı. Ahmet Kaya, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte akşam yemeği için dışarı çıktı. Evlerine yakın bir restoranda yemek yerken, yanlarına 26-27 yaşlarında iki erkek yaklaştı. Bilinmeyen bir nedenden dolayı Kaya ile 2 erkek arasında tartışma çıktı. Ailesini eve bırakan Kaya, tartıştığı kişilerle yüzleşmek için soluğu sözleştikleri akaryakıt istasyonunda aldı. Bu sırada Kaya, 27 yaşındaki zanlının arabayı üzerine sürüp, ezmesi nedeniyle ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan 2 katil, teslim olduktan sonra tutuklandı.

KUZEY IRAKLI İKİ BÖLÜCÜ...
Kaya ailesinin yakınları, eski başkanın Kuzey Irak'lı iki bölücü tarafından öldürüldüğü iddiasını ortaya attı. 1 haftadır Kaya'ya otopsi yapılmadığını ve cenazesinin kendilerine teslim edilmediğini anlattı. Duruma tepki gösteren Türk vatandaşları, Kopenhag Büyükelçiliği'ne telefon yağdırdı. Yetkililer, otopsinin bugün yapılacağını ve cenazenin aileye verileceğini açıkladı.



UZUN SÜREDİR TEHDİT EDİLİYORDU
Danimarka'da yaşayan Türkler, cinayete tepki yağdırdı. Ahmet Kaya'nın vatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sevdalısı biri olduğunu vurguladı. Öte yandan Kaya'nın uzun süredir bölücü örgüt üyeleri tarafından tehdit edildiğini, bu cinayetinde o örgütlerle bağlantılı olabileceğini anlattı. Uzun yıllar Danimarka'da yaşayan bir Türk vatandaşı, Kaya'nın bu tehditleri büyükelçiliğe bildirdiğini, ancak bir adımın atılmadığını açıkladı.
UETD Danimarka'nın Facebook sayfasında, Ahmet Kaya'ya övgüler yağdırıldı. Kaya için 'Yürekli, din ve vatan sevdalısı' ifadeleri kullanıldı.

​MEVLÜT YÜKSEL