Müstemleke basınının Bass'a vedası!

Türkiye'deki görevine veda etmeye hazırlanan ABD Büyükelçisi John Bass'ın davetine; siyaset, bürokrasi ve askeriyeden kimse katılmadı. Hürriyet'in ABD çıkarları konusunda 'hassas' yazarı Murat Yetkin kimsenin katılmadığı John Bass'ın davetine gitti. Yetkin, davete kimsenin katılmamasından ötürü en az Bass kadar içerlemişe benziyor.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2017, 10:34
Müstemleke basınının Bass’a vedası!

İÇİNDEKİLER

Hürriyet'in Amerikancı yazarı Murat Yetkin, kimsenin katılmadığı John Bass'ın davetine gitti. İzlemlerini yazdı. Yetkin'in, büyükelçi Bass'ın buruk vedasına üzüldüğü satırlarından belli oluyordu. En az Bass kadar bu duruma içerleyen Yetkin "Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki görevine veda etmeye hazırlanan ABD Büyükelçisi John Bass'ın davetine; siyaset, bürokrasi ve askeriyeden kimse katılmadı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass dün gece Çankaya'daki büyükelçilik konutunda bir veda daveti verdi.

Davete ne siyasilerden, bürokrasiden ve askeriyeden katılım gösteren olmadı. Sadece iktidar cephesinden değil muhalif siyasetçilerden de kimse davete icabet etmedi.


Davete katılanlar arasında yer alan Hürriyet gazetesinden Murat Yetkin oradaki gözlemini şöyle aktardı:

"ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass dün gece Çankaya'daki büyükelçilik konutunda bir veda daveti verdi. Ankara'daki yabancı misyon oradaydı ama davete ne (iktidar ya da muhalefet) siyasilerden, ne bürokrasiden, ne askeriyeden bir kişi katıldı.

Bu her büyükelçi için acı verici bir durumdu, istenmeyen adam ilan edilmekten bir önceki adımdı. Büyükelçi de burukluğunu yaptığı kısa konuşmada gizlemedi, yaşadığı zorluklara karşın Türkiye'yi, Türk halkını çok sevdiğini "herkes için daha iyi koşullarda" yeniden gelmek isteyeceğini söyledi."

"Büyükelçinin veda daveti işte bu sert siyasi atmosferde hiç bir Türk yetkilinin, siyasinin katılımı olmaksızın yapıldı.

Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim."