Bass, giderayak yeni yalanlarla ortalığı karıştırıyor

ABD Büyükelçisi John Bass, yeni yalanlarla kendini savundu. ABD Elçisi Bass giderayak manipülasyonu sürdürerek FETÖ tutuklusu Metin Topuz'u övdü

Giriş Tarihi 11 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2017, 14:03
Bass, giderayak yeni yalanlarla ortalığı karıştırıyor

İÇİNDEKİLER

​ABD Elçisi Bass giderayak manipülasyonu sürdürerek FETÖ tutuklusu Metin Topuz'u övdü

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. FETÖ'nün firari eski savcısı Zekeriya Öz ile irtibatının tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi FETÖ'cü Metin Topuz'un ardından bir Türk görevlinin daha gözaltına alınmamak için konsoloslukta saklandığı iddia edilmişti. Bass, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" diyerek yalanlarla kendini savundu.

Bass şu açıklamalarda bulundu;

ABD KONSOLOSLUK GÖREVLİSİNİN TUTUKLANMASI

* ABD konsolosluk görevlisinin tutukluluğuna ilişkin bilgi alamadık ama temaslar sürüyor.

VİZE KARARI

* Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD hükümeti tarafından alındı. Diğer çalışanlarımızı riske atmamak için bu kararı aldık.

* Metin Topuz Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar'da görevliydi. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. Görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bununla ilgili diğer bilgileri görmekten memnuniyet duyarız.

ABD KÜRDİSTAN'I DESTEKLEMİYOR

* ABD, bağımsız Kürdistan'ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor.

* İncirlik konusunu Türk yetkililere sorun. Yürürlükte olan anlaşmalar var. Askerlerin giriş çıkışları da bu anlaşmalara bağlı.

* Her hükümet, yabancı temsilcilerle nasıl ilişki kuracağını kendi belirler. Buna saygı duyuyoruz.

9,5 AYDIR TERÖR SALDIRISI YAŞANMIYORSA IŞİD VAZGEÇTİĞİ İÇİN DEĞİL

* 9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu.

* Bu hafta sonu ayrılıyorum.

GÜLEN'İN İADESİ

* Fetullah Gülen'in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir.

*İki taraf olması gerektiği biçimde iletişimde içinde değil. Türk hükümeti ile iletişime geçme niyetimiz sürüyor.

ERDOĞAN "ONU TEMSİLCİ OLARAK GÖRMÜYORUZ" DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Büyükelçisi John Bass'la ilgili olarak, "Veda ziyaretlerinde bulunuyor büyükelçi ve şu anda da bu büyükelçinin, gerek bakanlarımız gerek parlamento başkanımız ve gerekse şahsım, veda ziyaretini de kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Çünkü onu Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye'deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz bunu da çok açıkça söyleyeyim" demişti.