Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç'ten Türkiye'ye övgü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız." dedi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2017, 16:39
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç’ten Türkiye’ye övgü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü alan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic "Fetullah Gülen yandaşları ile bizim kesinlikle işimiz olamaz. Sırbistan hiçbir zaman demokratik yolda alınan kararlara saygı duyacak ve aleyhinde çalışmayacak." diye konuştu

Basın toplantısında konuşan Vucic, şunları kaydetti:

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ"
Fetullah Gülen yandaşları ile bizim kesinlikle işimiz olamaz. Sırbistan hiçbir zaman demokratik yolda alınan kararlara saygı duyacak ve aleyhinde çalışmayacak.

Türkiye'den gelen yatırımcılar Sırbistan'da yatırımlar yaptılar. Buna çok önem veriyorum. Türk iş adamları yatırım yaptılar. Bugün Türk iş adamları geliyor ve Sırbistan'da fabrika açacak.

Biz bugün serbest ticaret protokolü imzaladık. Serbest ticaret anlaşması imzaladık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız. Gıda alanındaki ürünlerin sayısı artacak ve biz aramızdaki ciroyu bir milyara yükseltmek istiyoruz.

"ENERJİ BAKANLARIMIZ GAZ MESELESİNİ KONUŞTULAR"
Bir ilerleme kaydettik. Mısır, kuru erik ve diğer ürünler. Bütün bunlar bizim için önemli. Sırbistan ekonomisini geliştirecek üretim ve ticaret söz konusu.

Başka konulara da değindik. Enerji Bakanlarımız gaz meselesini konuştular. '2019'dan sonra gaz alanı' ile ilgili konuşuldu, alt yapı projelerini de konuştuk.

"TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ"
Türkiye'de çok fazla havalimanı yapılıyor biz de örnek alıyoruz. Sayın Erdoğan'dan rica ettim, bizim Sırbistan'da çok güzel kaplıcalarımız var ama yeteri kadar değerlendirilemedi. Bu kaplıcaları değerlendirmek isterlerse iş adamlarınızı çağırmak istiyorum.

Kaplıcadan bizim 96 derece olan suyu kaybediyoruz. Boşa akıyor ve onu değerlendirmeniz için sizi buraya davet ediyorum. Otoban inşaatımız bittikten sonra buna da geçilebilir.