Korkunç iddia

Eski Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, çuval olayıyla ilgili bir iddiada bulundu: Bu olayın arkasında da Barzani var. Bizim TİM’in olduğu karargahta Irak Türkmen cephesinin teşkilat yapısı ile çok hayati bilgiler de vardı. O bilgileri Barzani’ye verdiler. Sonra Irak Türkmen cephesinin önemli bir kadrosu öldürüldü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2017 Güncelleme 10 Ekim 2017, 02:43
Korkunç iddia

İÇİNDEKİLER

MHP eski milletvekili ve birçok ülkede büyükelçilik yapan Deniz Bölükbaşı, uzun yıllar süren sessizliğini bozdu. Bölükbaşı, çok korkunç iddialarda bulundu:

1 Mart tezkeresi çok önemliydi. Eğer o gün tezkere geçseydi, bugün bunlar yaşanmazdı. Eğer 1 Mart Tezkeresi geçmiş olsaydı, PKK'nın bugün Kandil dışında kamp yerleri, eğitim alanları, cephanelikleri, Türkiye'ye geçiş yolları, toplanma bölgeleri tümü Türk askerinin kontrolü altında olacaktı. Eğer 1 Mart Tezkeresi kabul edilmiş olsaydı; PKK bugün altından kalkamayacağı çok ağır bir darbe yemiş olacaktı.

Barzani bağımsız devlet olma yolunda mesafe kat edemeyecek, 25 Eylül'de referandum yapma noktasına gelemeyecek, Bağımsız Kürt Devleti onun çocukluk hayali olarak kalacaktı. Ve 1 Mart Tezkeresi kabul edilmiş olsaydı Türkmenlerin bugün ikinci sınıf Irak vatandaşı konumuna itilmeleri mümkün olmayacaktı.

Tezkere geçseydi, PKK Kuzey Irak'a kalıcı olarak yerleşti. Suriye kolu iç karışıklıktan faydalanarak, Suriye'nin kuzeyinde üç kanton oluşturdu. Irak'tan başlayıp Suriye'ye ve Akdeniz'e ulaşacak bir terör koridorunun alt yapısı hazırlandı. PKK, Kuzey Irak'ı Türkiye'ye karşı ikinci bir saldırı cephesi olarak kullanmaktadır. Barzani bugün bağımsızlık aşamasına gelmiştir. Türkiye'nin de hoşgörüsüyle, bağımsız bir devlet yapılanması olması için gerekli tüm kurum ve kuruluşları bu süreçte kurmuştur.

Eğer Kürt grupları Amerikan işgalini fırsat bilip bu yeşil hattın ötesine geçerlerse -ki Musul ve Kerkük yeşil hattın güneyinde kalıyor- Amerika ve Türkiye bu düşmanca hareketin püskürtülmesi için iş birliği yapacaktı. İlk önce ABD birlikleri bu düşmanca hareketleri önlemek için müdahale edecekti, yeterli gücünün olmadığı noktada Türk birliklerinden yardım talep edecekti.

Türk ve Amerikan askerleri o bölgeye müdahale edeceklerdi ki 2003 sonrası Kürt gruplar bu yeşil hattı geçmiştir. Musul ve Kerkük'te tapu dairelerinde nüfus kayıtlarını imha etmişlerdir. Eğer 1 Mart Tezkeresi kabul edilip Türkiye oraya girmiş olsaydı bunu yapamayacaklardı.

Kuzey Irak'ta timimizin başına çuval geçirilme işi çok önemli bir olaydır. Ve bunun arkasında hiç tereddütsüz Barzani vardır. Olayın tüm yönleri ileride daha da aydınlanacak. Bu hadise, Türk milletinin onurunu hiç tereddütsüz rencide etmiştir. Ama onun kadar önemlisi o TİM'in bulunduğu karargahta bizim Irak Türkmen cephesinin o bölgedeki teşkilat yapısı ile çok hayati bilgiler de vardı. Baskından sonra onlar ele geçirildi. Barzani'ye verdiler. Ondan sonra Irak Türkmen cephesinin çok önemli bir kadrosu öldürüldü.

TOPRAĞIMIZI HEDEF SEÇTİLER
Bölükbaşı, "Birincisi; Türkiye topraklarının bir kısmını da içine alacak dört parçalı büyük Kürdistan'ın Irak parçası kuruluyor. İkincisi Türkmenlerin güvenliği, Türkiye için bir milli güvenlik sorunudur. Türkiye'nin yapması gereken referandumu kâğıt üzerinde kalmaya mahkûm bırakmaktır" dedi.