CNNTÜRK'ten skandal harita!

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ konuk oldu. Türkiye'nin Rusya ile birlikte gerçekleştirdiği İdlib operasyonunun konuşulduğu programda CNNTÜRK ekrana skandal bir harita getirdi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2017, 13:04
CNNTÜRK’ten skandal harita!

İÇİNDEKİLER

Başbuğ konuşmasında, İdlib operasyonunun El Bab'a yapılan operasyondan daha zor olacağını söyledi.

"DİKKATLİ OLUNMALI"
Başbuğ Türkiye'nin milli menfaati için opersayona girmesinin doğru olduğunu söyledi. Ancak dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

CNNTÜRK'DEN EKRANA SKANDAL HARiTA
Program devam ettiği sırada ekrana gelen haritadaki detay ise izleyicilerin gözünden kaçmadı. CNNTÜRK'ün ekranlara getirdiği harita da PKK/PYD'ye yer verilmezken ABD'nin PKK/PYD'yi temize çıkarmak için kullandığı SDG ifadesine yer verildi.



iLK OLARAK ABD'NiN AÇIKLADIĞI SDG NEDiR?
Suriye'nin kuzeyinde ABD desteğiyle birçok bölgede kontrolü ele geçiren terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD ve silahlı gücü YPG, yine ABD desteğiyle bünyesine kattığı yerel gruplardan oluşuyor. YPG'nin ele geçirdiği/ele geçireceği bölgeleri kontrol etmek için kurdurduğu 'Menbiç Askeri Konseyi' ve'Deyrizor Askeri Konseyi' gibi oluşumların yer aldığı SDG şeffaf bir oluşum olduğunu iddia ederek her geçen gün büyüse de, terörist başı Öcalan posteri önünde yemin etmeleri gerçekleri gözler önüne seriyor.