Meltem Cumbul'a tepkiler çığ gibi büyüyor

Sunuculuğunu yaptığı Adana Film Festivali'nde ödül alan usta yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmayarak densizce bir tutum sergileyen Meltem Cumbul'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2017, 11:45
Meltem Cumbul’a tepkiler çığ gibi büyüyor

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Adana Film Festivali'nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmadı.

Adana Film Festivali dün akşam yapılan ödül töreniyle son buldu. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Ayşe Arman'la beraber sunuculuk yapan Meltem Cumbul'un şoke eden hareketi damgasını vurdu.

Gecede siyah beyaz çektiği Buğday filmiyle Film- Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Semih Kaplanoğlu sahneye çıktığı sırada herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Sahnede kendisine elini uzatan Kaplanoğlu'na karşılık vermeyen Meltem Cumbul elini geri çekip sırtını döndü. Gecenin sunuculuğunu yapan Cumbul'un bu protestosu salondakilerin büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken oyuncu Caner Cindoruk da ayağa kalkıp duruma tepki gösterdi.

MARUZ KALDIĞIM KABALIĞIN...

Bu tepkinin ardından Semih Kaplanoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı:

Adana ff'de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler...

GÖZLERİM VE ELLERİM DOST OLMAZ
Meltem Cumbul ise ünlü yönetmenin neden elini sıkmadığını bu sözlerle anlattı:

Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz.

CUMBUL'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Cumbul ve FETÖ ilişkisi

ALTIN NESİL, ALTIN KÜRE!
Uzun süre Amerika'da yaşayan aynı zamanda Oyuncular Sendikası Genel Başkanı olan Meltem Cumbul 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminden birkaç yıl önce Beverly Hills'de düzenlenen 69. Altın Küre ödül töreninde sürpriz bir şekilde sahneye çıkmıştı.

O dönem, hem Türkiye'de, hem de dünyada Meltem Cumbul'un 69. Altın Küre ödül töreninde sahneye çıkmasına pek anlam verilememişti.

Meltem Cumbul ünlü sanatçı Madonna'nın ardından kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yapmış ve konuşmasını "Şu anda ülkem için konuşuyorum, herkes bilsin ki barış kazanacak, bu sebeple konuşmamı şöyle bitiriyorum. Yurtta sulh, cihanda Sulh..." sözleriyle bitirmişti.

Bu şaşırtıcı olay üzerine Amerikan Los Angeles Times gazetesi Altın Küre gecesini değerlendirdiği haberinde, "Gece pek az kişinin adını duyduğu Türk aktris Meltem Cumbul'un sahneye çıkmasıyla tuhaf bir viraj aldı. Peki kim bu kadın? Cumbul, Türkiye'de pek çok filmde rol aldı yine de Altın Küre'de ne işi olduğunu pek anlayamadık ama en azından artık kim olduğu biliyoruz" yorumunu yaptı.

Meltem Cumbul'un Altın Küre gecesinde sahneye çıkması Twitter'da da hayli yankı buldu. Cumbul'un adı kısa sürede "Trend Topic" listesine girdi.

Bu konuşmadan bir süre sonra 15 Temmuz darbesi gerçekleşti ve sivil halka kurşun sıkan eli kanlı cuntacılar, darbe bildirisini "Yurtta Sulh Konseyi" adına imzaladı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından; "FETÖ'nün ABD lobisi Meltem Cumbul'u subliminal mesaj vermek için mi Altın Küre'de sahneye çıkarttı?" sorusunu akıllara getirdi.

FETÖ-MELTEM CUMBUL İLİŞKİSİ
FETÖ, 2010 yılında "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adı altında başlatılan soruşturmada, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in husumeti olduğu bazı kişilere yönelik kumpas kurarak sahte belge ve delilerle hasımlarını yargı yoluyla sindirme operasyonu gerçekleştirmişti.

"17-25 Aralık süreci"nin ardından kumpas davası çökmüş ve sanıklar beraat etmişti.

Bu operasyon öncesi kamuoyunun medya vasıtası ile yoğun algı operasyonlarının hedefi olduğu da deşifre edilmişti.

MELTEM CUMBUL FETÖ "LABİRENT"İNDE!
Almanya'daki FETÖ lobisi ile yakın ilişkileri olduğu bilinen ünlü oyuncu Meltem Cumbul da FETÖ'nün Almanya'daki uzantıları ile "Selam tevhid" konulu bir film çekerek bu algı operasyonlarının parçası oldu.

Türk-Alman ortak yapımı olan filmde "Tevhid-i Selam" olarak tanımlanarak hedef alınan sözde örgüt, FETÖ tarafından İslamcı grup ve cemaatlerin tamamının tasfiye edilmesi, Fethullah Gülen ve görüşlerine karşı olanlara operasyon başlatabilmek için uydurulmuş bir örgüttü.

Meltem Cumbul'un da rol aldığı "Labirent" isimli filmde yoğun şekilde FETÖ'nün propogandası yapıldı ve "Selam Tevhid" kumpası için algı operasyonları gerçekleştirildi.

SANDIK MANÜPLASYONLARI
Öte yandan, 2014 seçimlerinde, Emre Uslu ve Tuncay Opçin gibi yurt dışındaki firari bulunan FETÖ'cüler tarafından başlatılan "oy çalınıyor" kampanyası sırasında "Oy ve Ötesi" oluşumu ön plana çıkmıştı.

Meltem Cumbul'un "Oy ve Ötesi" ile de yakın ilişki içinde olduğu, başkanlık yaptığı Oyuncular Sendikası'nın ödeneklerinin bir kısmını da bu oluşuma aktardığı öğrenildi.

Ne gariptir ki, Oyuncular Sendikası'nın Meltem Cumbul'dan önceki genel başkanı ise "Gezi" provokasyonundaki başrolü sonrası yurt dışına kaçan oyuncu Mehmet Ali Alabora'ydı...

ERDOĞAN NEFRETİNİ DIŞA VURDU
Oyuncu Meltem Cumbul'un, bir süre önce Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili paylaştığı bir video da dikkat çekmişti.

Videoda; Alman WDR kanalında 'Mitternachtsspitzen' isimli kabare ve komedi programında "Erdoğan" ve "Trump" isimli temizlik malzemeleri tanıtılıyordu.

Videoda Cumhurbaşkanı'na hakaret edilerek, "Erdoğan" isimli temizlik malzemesinin her şeyi temizlediği anlatılıyordu. Gelen tepkiler üzerine Meltem Cumbul videoyu Twitter hesabından silmişti.

Ünlü oyuncu son olarak da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpası davasında hüküm giyen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yaptığı sözde "adalet" yürüyüşüne katılarak, bu girişime destek vermişti.