Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı! İşte İstanbul trafiğinde son durum

Okullar bugün açılıyor. 18 milyona yakın öğrencinin ders başı yapacağı eğitim öğretim yılının ilk gününde İstanbul'da okulların açılması ve servislerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu bekleniyor.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2017, 08:04
Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı! İşte İstanbul trafiğinde son durum

İÇİNDEKİLER

18 milyona yakın öğrenci bugün okula başlıyor. Bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacaklar. Ayırca pilot olarak seçilen 620 okulda 5. sınıf, yabancı dil hazırlık sınıf olarak okutulacak.

Yaz tatilinin ardından 17 milyonun üzerinde öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına bugün çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018'de bitecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018'de tamamlanacak.


İstanbul'da trafik yoğunluk haritası

İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLU NASIL?
Belediyenin trafik yoğunluğuna karşı önlem aldığı kentte trafik yoğunluğu saat 07.30 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 49 seviyelerinde.

OKULLAR SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün doğmadan yola çıkmalarının önlenmesi için valiliklere genelge göndermişti. Her ilde eğitimin sabah kaçta başlayacağına valilik karar verdi. Yeni eğitim yılı başlamadan önce en çok tartışılan konulardan biri de öğrenci servislerinin güvenliği oldu. Alınması gereken yeni önlemleri belirlemek, gerekli yasal değişiklikleri yapabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ortak çalışıyor.