Katillere inat dimdik ayakta

Tam bir yıl önce katledilen AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Budak’ın oğlu Samet: Babamı şehit edenlere inat dimdik ayakta durdum. Babamın yarım bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğim

Giriş Tarihi 15 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2017, 01:54
Katillere inat dimdik ayakta

İÇİNDEKİLER

AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Budak.... Geçtiğimiz yıl 14 Eylül'de PKK'lı hainlerce katledilmişti. Terör örgütü onu 1 Kasım 2015'te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkâri'den 1. sıra milletvekili adayı olduğu için hedef seçti. "Vazgeç yoksa ölürsün" tehdidine boyun eğmeyince kalleşler Budak'ı (38) katletti. Kalleş bir saldırıydı; çünkü "bayramlaşma" bahanesiyle gittikleri evde, 12 yaşındaki oğlu Samet'in gözleri önünde babasını kurşunlayarak katletmişlerdi. Budak'ı şehit eden kadın terörist daha sonra yapılan operasyonlar sonucu öldürüldü. Vefatının birinci yılında babasının mezarını ziyaret eden Samet artık 13 yaşında. Katillere inat dimdik ayakta. Bakışlarıyla teröre adeta direnen küçük Samet, eğitimini tamamlayarak babasının yarım bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğini söylüyor.

HUKUKÇU OLMAK İSTİYOR
Babasını şehit eden teröristlerin ve destekçilerin hesap vermesini isteyen Samet Budak, "Bir yıl önce babam yanımda şehit edildi. Yaşanan o acı olayı uzun süre üzerimden atamadım. Ama babamı şehit edenlere inat dimdik ayakta durdum. Eğitimimi tamamlayarak babamın yarım bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğim. Okuyup hukukçu olmak istiyorum. Bir şehit çocuğu gibi yaşayarak, milletime faydalı biri olmak istiyorum. Son operasyonlar sonucu bölgemizde olaylarda büyük bir düşüş yaşandı. Bizi babasız bırakanların yakalanarak hesap vermesini istiyorum" dedi. Samet Budak ve kardeşleri babalarının şehit edilişinin birinci yılı nedeniyle okutulan mevlidin ardından mezarı başında dua ettiler.



'O SÖZ SADECE PKK'DAN ÇIKAR'
Şehit edilen AK Partili Ahmet Budak'ın ağabeyi Mehmet Budak, son günlerde SİHA'larla ilgili yapılan eleştirilere dikkat çekiyor. Yaşanan olayların bir Kürt mücadelesi olmadığını, dış güçlerin bir oyunu olduğunu ifade ederek, son operasyonlarla birlikte terör örgütünün artık kıpırdayamaz bir duruma geldiğini söylüyor. Silahlı İnsansız Hava Araçları ile ilgili yapılan eleştirilerin ise anlamsız ve gereksiz olduğuna, "SİHA'lar sivilleri hedef alıyor" cümlesinin ise PKK'dan başka hiçbir ağızdan çıkamayacağına inanıyor.



ERDOĞAN'A EV TEŞEKKÜRÜ
Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun takibi sonucu tamamlanan evi Ahmet Budak'ın ailesine teslim etti. Aile fertleri de Toprak'a, "Bizlere yeni bir ev yaparak sahip çıkan ve hiçbir desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Hüseyin Kaçar-Sabah