İyi ki varsın Eren

Şehit Eren Bülbül’ün anısı Nijer’de yaşatıldı. Fakara Köyü’ne Eren adına bir su kuyusu yaptırıldı. Suya hasret köylüler “İyi ki varsın Eren” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:13
İyi ki varsın Eren

İÇİNDEKİLER

Trabzon'un Maçka kırsalında 11 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül anısına, Nijer'de su kuyusu açıldı. Bir insani yardım derneği tarafından organize edilen bağış için şehit Eren'in anısının Nijer'de yaşatılacağı söylendi.


Njier'de Eren için açılan kuyu, bölge halkını çok mutlu etti.

EREN İÇİN İKİNCİ KUYU OLDU
Dernekten yapılan açıklamada "Nijer'in başkenti Niamey'e 150 kilometre uzaklıktaki Fakara Köyü'nde Eren kardeşimiz için su kuyusu açıldığı belirtilerek, "Bu ülke için canını seve seve feda eden Eren kardeşimizin anısı yaşatmak için su ihtiyacı olan bölgede gerekli çalışmalarımızı tamamladıktan sonra faaliyete geçirdik. Su, bölge için çok değerli. Eren kardeşimize vefa borcumuzu ödemek adına su kuyusunu Nijer'deki kardeşlerimizin hizmetine sunduk. İnşallah açılan su kuyusuyla günde 250 kişi temiz içme suyuna kavuşmuş oldu" denildi. Su sıkıntısı çeken köylüler ise şehit Eren'e dua, ailesine ise teşekkürlerini gönderdiklerini söyledi. Şehit Eren için daha önce de Sudan'da bir su kuyusu açılmıştı.