‘FETÖ’cüler bizim suyumuzu içmesin’

Türkiye bayramda tüm şehitlerini minnetle andı. Şehitliklere akın eden vatandaşlar, “FETÖ davaları hızla sonuçlandırılsın” dedi ve ekledi: “Darbeciler bizim ekmeğimizi yemesin, suyumuzu içmesin”

Giriş Tarihi 02 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2017, 00:32
‘FETÖ’cüler bizim suyumuzu içmesin’

İÇİNDEKİLER

Yurt genelinde Kurban Bayramı'nın heyecanı ve coşkusu sürerken, terörün kurbanı olan şehitlerin yakınları ile gaziler yine buruk bir bayram geçirdi. DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin hedefi olan şehitlerin yakınları buruk ama gururlu olduklarını söyledi. Şehitlikleri ziyaret eden şehit yakınları Kuran-ı Kerim okudu, sevdiklerini yad etti. FETÖ'cü alçaklara öfkesini dile getiren şehit babası İhsan Ayanoğlu, "FETÖ davaları hızla sonuçlansın. Darbeciler bizim ekmeğimizi yemesin, suyumuzu içmesinler" dedi. Vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişindeki anıta akın ederek, vatan ve demokrasi uğruna toprağa şehit düşenleri dualar ederek minnetle andı. Şehit yakınları hislerini SABAH'la paylaştı.

'ŞEHİTLER SAYESİNDE'
15 Temmuz darbe girişiminde darbeye "dur" demek için kardeşi Oğuz Ayanoğlu ile birlikte köprüye giden Onur Ensar Ayanoğlu, buradaki kahramanca mücadelesi sırasında hainler tarafından vurulunca şehit düştü. Kardeşi Oğuz Ayanoğlu ise gazi oldu. Bayramı onsuz geçiren ailesi, şehit oğullarının mezarını ziyaret etti. Baba İhsan Ayanoğlu, darbecilerin bir an önce cezalandırılmasını istedi. Ayanoğlu, "Bu darbeciler bizim ekmeğimizi yemesin, suyumuzu içmesinler" dedi. Gazi Oğuz Ayanoğlu ise, "Bu bayramları şehitlerimiz sayesinde yaşıyoruz. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Arakan'da kardeşlerimizin gördüğü zulüm yüzünden bu bayram buruk geçecek. FETÖ ile mücadelede mahkemelerde bizimle alay ediyorlar. Ama hak ettikleri cezayı alacaklarından şüphem yok. Ancak karar bu kadar gecikmemeliydi" diye konuştu.

'BAYRAMLAR AĞIR GELİYOR'
Çengelköy'de darbecilere karşı direnirken şehit düşen Osman Yılmaz'ın eşi Şule Yılmaz da eşinin mezarını ziyaret etti. Buruk ama gururlu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bayramlar bize çok ağır geliyor. Bir an evvel cezalandırılmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZDEN ÇIKARILSINLAR'
Darbe girişimine karşı durmak için eşiyle beraber gittiği köprüde şehit düşen ev hanımı Ayşe Aykaç'ın mezarını ziyaret eden eşi Mustafa Aykaç ise, hainlerin ülkemizden çıkarılmaları gerektiğini belirterek, "Her bayram aynı hüznü yaşayacağız. Ama gururlu bir hüzün olacak. Ancak bu FETÖ'cüler daha tam ayıklanmadı. Biz bunların ayıklanmasını ve cezalarını çekmesini bekliyoruz" diye konuştu. Bu arada, 15 Temmuz'da 34 kişinin şehit düştüğü, 346 kişinin ise gazi olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün (Boğaziçi Köprüsü) girişindeki Şehitler Anıtı da dün en çok ziyaret edilen noktalardan biri oldu. Genci yaşlısı yüzlerce vatandaş anıtta dualar okuyup şehitleri andı. Vatandaşlar, ziyarette SABAH'a hislerini aktardı:

'İHANETİ KALDIRMAZ'
Köprüde şehit olan Kemal Ekşi'nin amcasının kızı olan Fatma Demircioğlu (66): Anıtı görüp de duygulanmamak elde değil. O akşam, o gece bir tek ölünce unutulur. Kendi silahımızla bizleri öldürmeye kalktılar. Burada direnen şehitlerimiz sayesinde burdayız. Amcamın oğlu burada şehit oldu. Benim gibi binlerce kişinin canından can gitti. Buna rağmen Kemal Kılıçdaroğlu vicdandan yoksun gibi açıklamalar yapıyor. Bu topraklar ihaneti kaldırmaz. Herkes cezasını çeker.
Engin Ün (33): Şehitlerimizi dualarla anıyoruz böyle bir günde. Anıt çok güzel ve her baktığımızda gurur duyuyoruz. Allah devletimize zeval vermesin, birliğimiz bozulmasın.

"GURURLARI HER ŞEYE BEDEL"
Orhan Kurt (30): Bu anıtı ziyaret etmeden geçemedik. Bayram gününde burada şehitlerimizi makamında ziyaret etmek önemli. Gurur duyduk bir kez daha. Şehit ailelerinin bayramları buruk geçer belki ama gururları her şeye bedel.
Kasım Demir (28): O gece ben de Atatürk Havaalimanı'ndaydım. Çocuğum daha 3 aylıktı. Bu şehitlerimiz sayesinde bugündeyiz. Onlara çok şeyler borçluyuz. Onlarsız bayram olmaz. Dualarımızı eksik etmiyoruz.
Ziyaret sırasında göz yaşı dökerek dua eden Fatma Gültekin: Çok acı, çok duygulu. Burada olmaktan hem mutluyum hem üzgünüm hem gururluyum. Herkese nasip olmaz. Bu çok gurur verici.

'EVLAT DİYE SOĞUK MERMERE SARILIYORUZ'
Hakk âri Çukurca'da 1 Eylül 2006'da terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelen ölümünün on birinci yıldönümünde Bursa'daki mezarı başında anıldı. Baba Sezai Okay, oğlu Zeki Burak Okay'ın 11'inci ölüm yıldönümünde Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'nde yaptığı konuşmada terörü lanetledi. Acılı baba, "Terörün dini ve imanı yok, terörün derdi bu memleketi bölmek ve parçalamak. Herkes evlatlarının sıcak vücutlarına sarılırken, biz soğuk mermerlere sarılıyoruz" dedi.



ŞEHİT KIZININ FOTOĞRAFINI BAĞRINA BASTI
Malatya'da ilk günü Şehir Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. Şehit düşen evlatlarıyla bayramlaşmak için şehitliklere akın eden şehit yakınları bayram sabahını buruk geçirdi. Şırnak'ta 31 Mayıs 2017 günü düşen askeri helikopterde şehit olan jandarmanın ilk kadın komutanı olan 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut'un annesi Sabahat Yakut da kızının mezarı başında dua etti. Sabahat Yakut, şehit kızının fotoğrafını bağrına basarak, gözyaşı döktü. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şehitlerin kabirlerini tek tek gezerek karanfil bıraktı ve burada bulunan şehit yakınlarıyla da yakından ilgilendi. Çakır, Ziyarette şehit ailelerine "hayırlı bayramlar" temennilerinde bulundu.



'SABRET ANAM SANA EV ALACAĞIM' DERDİ
İstanbul Edirnekapı'daki şehitlik, Kurban Bayramı'nın ilk günü ziyaretçi akınına uğradı. Vatan için canlarını veren kahraman ve aziz şehitlerin aileleri, yakınları ve vatandaşlar erken saaterden itibaren şehitliğe gelerek dualar okudu. Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşen 37 polisten biri olan Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın annesi Müjgan Yıldırım (63) da şehit oğlunun Edirnekapı'daki kabri başındaydı. Yıldırım, "Evladım çok erken gitti. Hep 'Sabret anam, sana ev alacağım. Rahata erdireceğim' derdi evladım. Babası ile bana o bakıyordu. Yemez yedirirdi evladım. İyi kalpli ve merhametliydi. Şehit olmadan bir hafta önce buraya gelmişti. Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında ve Polis Şehitliği'ndeki şehit devrelerine dua okumuştu. Bir hafta sonra şehit olarak bu kabristana geldi" dedi. Çengelköy'deki 15 Temmuz Şehitliği de vatandaşlarca ziyaret edildi.


Şehit Onur Ensar Ayanoğlu'nun mezarını gazi kardeşi Oğuz Ayanoğlu ve ailesi ziyaret ederek dua etti.



ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİLLER BIRAKILDI
Ayasofya Camisi'ndeki bayram namazı sonrası Trabzon Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, dualar okudu şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Vatandaşlar daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu kurban kesim yerlerine gidip kurbanlarını kesti.

SABAH