İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...

FETÖ’nün kurban parası toplama taktikleri, mensuplarının yazışmalarına yansıdı: Rahatlatıcı şeyler söyleyerek ya da Gülen döneminden örnekler vererek kurban bağışı alın

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...
FETÖ'nün kurban parası ve kurban bahanesiyle himmet toplarken uyguladığı sömürü taktikleri "Mahrem İmamlar Davası" dosyasındaki, örgüt mensuplarının birbirleri ile yazışmalarına yansıdı. Önümüzdeki haftalarda başlayacak olan davanın dosyasındaki belgelere göre terör örgütü mensupları, kurban, zekât, altın ve diğer yollarla himmet toplamak için ayrı ayrı taktikler geliştirdi.

'HİZMETE VERDİM DEMESİNLER'
Sanıklardan birinin "Taahhüt" başlıklı e-mailinde şu önerilerde bulunuluyor:
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-1 "Kurban için para veren insanın maddi ve manevi kazandığı şeyler anlatılmalı. Ayet, hadis, sahabi efendilerimizden üstadımız döneminden ve HE ("Hoca efendi" denilen Gülen'in kısaltması) ve dönemimizden örnekler verilmeli.
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-2 Kurbanlarınız yurtdışında kesiliyor açıklaması yeterli değilse rahatlatıcı bir şeyler söylenebilir. Kurban verdiğimiz yerler bildirilmeli.
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-3 Kurban parasını alırken 'Bana vekalet verdin, ben de vekaleti kurbanı kesene, senin adına bıçağı çalana vekaleti veriyorum' denmeli.
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-4 Kurban parası toplama işi tedbirli bir şekilde yapılmalı. Hizmete verdim dememeliler, 'Maddi durumum yok, kesmedim' demeliler."

HİMMET İÇİN ÖNCE GÖRSELLER
"Muhasebe notları" başlıklı yazışmada ise kurban ve diğer himmetlerin toplanması konusunda şu taktikler öneriliyor:
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-5 "Himmet döneminde, aşk ve şevk verici hadiseler paylaşılmalı.
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-6 Himmet öncesinde görseller izlettirilmeli ve teşekkür edilmeli.
İşte FETÖ’nün kurban sömürüsü taktikleri...-7 Himmet taahhütleri teke tek görüşülerek alınmalı. Kurban paralarının iki taksitte bitirilmesi istenmeli. Altın toplama konusunda takside girmeyelim."

SABAH

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler