Erdoğan'dan Filistinliler'e bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayrama sayılı günler kaldı. Temennimiz Filistinli çocukların da bayramı hissetmesi ve yaşamasıdır. Bunun için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. TİKA başta olmak üzere AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Kızılay gibi resmi kurumlarımız Filistin'e yönelik projelerini devam ettiriyor. STK'larımız da sahada çalışmalar yürütüyor" dedi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2017, 18:57
Erdoğan’dan Filistinliler’e bayram müjdesi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Filistinlilere bayram müjdesi verdi.

"TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ"
Bayrama sayılı günler kaldı. Temennimiz Filistinli çocukların da bayramı hissetmesi ve yaşamasıdır. Bunun için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. TİKA başta olmak üzere AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Kızılay gibi resmi kurumlarımız Filistin'e yönelik projelerini devam ettiriyor. STK'larımız da sahada çalışmalar yürütüyor.

"5 BİN FİLİSTİNLİ KARDEŞİMİZE İŞ İMKANI"
Filistin ekonomisinin kendi insan gücünü harekete geçirerek bir büyüme ivmesi kazanabilmesine büyük önem veriyoruz. Bu maksatla 5 bin Filistinli kardeşimize iş imkanı sağlayacak merkez haline gelecek bir sanayi bölgesi TOBB tarafından yürütülüyor. Kudüs tarihi şehir merkezinin ve buradaki kültürel mirasın muhafazası da üzerinde özellikle durduğumuz bir konudur. UNESCO'nun bu bağlamda aldığı karar da büyük önem taşıyor.

"10 MİLYON DOLARLIK HİBEYİ YAKINDA YAPACAĞIZ"
Filistin hükümetine acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık hibeyi yakında yapacağız. Filistin'i de ayrıca elektronik vize kapsamına dahil edeceğiz. Böylece geliş gidişler daha rahat olacak. Bildiğiniz gibi Sayın Abbas, FETÖ konusunda destek amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmişti. Filistin'e FETÖ karşısındaki net duruşu için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.