Tuncay Özkan'dan büyük çelişki ve yalan

CHP'li vekil Özkan, geçtiğimiz günlerde savcıya verdiği, ordudaki FETÖ'cülerin listesinin olduğu flash bellek, ile ilgili açıklama yaptı. Özkan, flash belleği nasıl ele geçirdiğiyle ilgili bugünkü ve daha önce anlattığı olmak üzere birbiriyle çelişen iki farklı senaryo ortaya çıktı. Bu olay da açıklamayı dinleyenlerin aklına 'Hangisi gerçek?' sorusunu getirdi.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 09 Ağustos 2017, 01:25
Tuncay Özkan’dan büyük çelişki ve yalan

İÇİNDEKİLER

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı televizyon programında 2007 yılında kendisine verilen ve savcılığa teslim ettiği flash belleği nasıl ele geçirdiğini anlattı. Özkan'ın çelişkili açıklamaları ve yalan söylemesi dikkatlerden kaçmadı. Daha önce bir futbol hakemiyle buluştuğunu ve flash diski ondan aldığını söyleyen Özkan, şimdi flash diski tanımadığı birinin kendisine verdiğini söyleyip masallar anlattı.

"TANIMADIĞIM BİR KİŞİ BANA YAKLAŞTI"
İzmir'deki cumhuriyet mitingiyle ilgili toplantıdan dönerken tanımadığı bir kişinin yaklaştığını anlatan Özkan, şahsın "Elimizde çok müthiş bir flash bellek var. Bu bellekte de kodlar var. Açık olanlar gösteriyor ki bu ordu içindeki Fethullah Gülen örgütlenmesi" dediğini aktardı.

"İZMİR İMAMI SPOR YAPARKEN DÜŞÜRMÜŞ"
Flash belleği almak için Sürmeli Otel'in önünde buluştuklarını söyleyen Özkan, "Bana verdi ve gitti. Kim olduğunu bilmiyorum. Bu flash belleği İzmir imamı spor yaparken düşürüyor. Şahıs alıyor ve kime götürelim diye konuşuyorlar." ifadesini kullandı.

OYSA FUTBOL HAKEMİYLE NASIL BULUŞUP ALDIĞINI ŞÖYLE ANLATMIŞTI
Özkan, olayı daha önceki bir röportajında, "Eski bir futbol hakemi olduğunu söyleyen, ismini şu an hatırlamadığım biri birden yanıma gelerek elinde silahlı kuvvetlerdeki fetullahçı örgütlenme ile ilgili çok önemli bir belge olduğunu, içindeki bilgilerin şifreli olduğunu ve çözülemediğini bunu vermek istediğini söyledi" şeklinde anlatmıştı.

Bu eski hakeme kartını verdiğini ve İstanbul'a geldiğinde kendisini aramasını söylediğini anlatan Tuncay Özkan, "Yaklaşık 10 gün sonra İstanbul'a geldi ve beni aradı. Kendisiyle Mecidiyeköy'de bulunan S… otelin önünde buluştuk. Daha önce konuştuğumuz gibi bana bir adet flash belleği verdi. Söz konusu dijital materyali o dönem sahibi olduğum Kanaltürk televizyonun bilgi işlem biriminde çalışan arkadaşlarla beraber incelediğimizde 30'un üstünde şifrelenmiş dosya olduğunu gördük" demişti.