Hepsi hikaye

15 Temmuz darbe girişiminin sivil planlayıcılarından darbeci hain Kemal Batmaz, ispatlanmış tüm gerçekleri bile inkar etti. Savcılıkta Ankara’ya özel bir araçla geldiğini söyledi, mahkemede “Otobüsle geldim” diyerek kendisini bile yalanladı. “Yani anlattıkların hikayeydi” sorusuna, “Evet hikayeydi” cevabını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2017 Güncelleme 03 Ağustos 2017, 01:49
Hepsi hikaye

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve darbeci imam Adil Öksüz'den sonra üçüncü sırada sayılan planlayıcılarından Kemal Batmaz çıkarıldığı mahkemede FETÖ'cülerin "inkar" stratejisinde son noktaya ulaştı. İddianamede, kalkışmanın planlayıcısı Adil Öksüz ile defalarca ABD'ye gelip gittiği fotoğrafları ile ortaya konulan Batmaz, ilk yalanlarına savunmasının daha başında başladı. Savcılıktaki ifadesinde Öksüz'ü tanımadığını söyleyen Kemal Batmaz, dünkü ifadesinde Öksüz ile bir-iki kez görüştüğünü söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ABD'ye uçuş işlemleri sırasında Adil Öksüz önlü-arkalı bulunmasını önce "tesadüf" diye açıklamaya çalıştı. Adil Öksüz ile sadece yan yana yürüdüğünü söyleyen Batmaz, avukatların delillere dayanan soruları üzerine, "Adil Öksüz ile aynı araca binmiş olabilirim" diye itiraf etmek zorunda kaldı. Darbeci Batmaz, Akıncı Üssü'ndeki kamera görüntülerindeki kendisini de inkar etti. Duruşma sırasında Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanığa "Bu görüntülerdeki sen misin?" diye sordu. Önce bu soruya kaçamak cevap vermeye çalışan Batmaz, Mahkeme Başkanı'nın "Sorum çok net, sen misin değil misin" demesi üzerine, "Ben değilim" karşılığını verdi. Mahkeme Başkanı Giray, fotoğraftakinin Batmaz olduğunu kanıtlayan raporun da 700 bin fotoğraf çıkarılarak hazırlandığının altını çizdi. Savcılıktaki ifadesinde 15 Temmuz günü İstanbul'dan Ankara'ya tanımadığı bir kişinin kullandığı Toyota marka bir otomobille geldiğini söyleyen Batmaz dün Mahkeme'de firma ismini hatırlamadığı otobüs ile geldiğini söyledi. Savcılıktaki ifadesini, Ankara'da işyerine gittiği tanığını korumak için bu şekilde verdiğini söyleyen Batmaz müşteki avukatlarının "Yani savcılıkta anlattıkların hikayeydi, öyle mi" diye sorması üzerine, "Evet hikayeydi" dedi.

FETÖ DİYEMEDİ
FETÖ'nün finansal kaynaklarından Kaynak Holding'de uzun süre yöneticilik yapan Batmaz, ifadesinde "Fetullah Gülen" ve "FETÖ" demekten ısrarla kaçındı. Batmaz, FETÖ elebaşını yüz yüze görüp görmediği yönündeki sorular üzerine, "İstanbul'da vaazını dinlemeye gitmiştim" dedi.



ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACI
Duruşmada darbeci Batmaz'a avukatlar özellikle Hakan Evrim'in kendisine asker selamı verdiği fotoğraf üzerinden sorular sordu. Bir avukat, sanık Evrim'e, "Fotoğraftaki sivil kişi kimdi?" sorusunu yöneltti. Evrim de yöneltilen bu soruya, "Kemal Batmaz'ı ne gördüm. Ne de konuştum" diye geçiştirtirdi. Evrim'in, "Peki asker olan sen misin?" sorusunu ise "Tam göremedim" diye cevapladı.

Ersan ATAR - Yüksel TEMEL