FETÖ'cü hainden Haşhaşi mesajı

FETÖ darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında FETÖ'cü hainin giydiği 'hero' yazısının altında yer alan 'Heros are immortal' yani 'kahramanlar ölümsüzdür' yazısı Haşhaşilerin yöntemlerini hatırlattı. FETÖ'nün ilham kaynağı olarak Haşhaşileri gördüğü bir kez daha gözler önüne serildi.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2017, 19:44
FETÖ’cü hainden Haşhaşi mesajı

İÇİNDEKİLER

FETÖ darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada dikkat çeken bir olay yaşandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında araçlardan indirilen FETÖ'cü hainlerden Gökhan Güçlü'nün üzerindeki 'HERO' yazan tişört ise dikkatlerden kaçmadı. FETÖ'cü hainin giydiği İngilizce "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişört hakkında Adalet Bakanlığı inceleme başlattı.

İNTİHAR KOMANDOSU MESAJI
Tişörtte dikkat çeken başka bir nokta ise 'hero' yazısının altında yer alan 'Heros are immortal' yani 'kahramanlar ölümsüzdür' yazısıydı. FETÖ'nün daha önce de bu tür yöntemlerle mesaj verdiği biliniyor. FETÖ militanının adeta bir intihar komandosuymuşcasına verdiği bu mesaj FETÖ'nün ilham aldığı Haşhaşilerden miras.

Haşhaşiler, 11. yüzyılda afyonla uyuşturduğu fedailerine, ölümsüz ve kahraman olacakları vaadiyle Ortadoğu ve İran'da büyük bir terör saldırıları yaptırtan bir profesyonel suikastçiler tarikatı. Tarihin gördüğü en büyük terör örgütlerinden Haşhaşiler'in yöntemlerini bugün FETÖ birebir kullanıyor.