“Kahraman unvanı tüm Türkiye’ye verilmiştir”

15 Temmuz’da Akıncı Üssü’ndeki hainlere karşı direnerek ilçelerine ‘Kahraman’ unvanını kazandıran Kahramankazanlılar yeniden demokrasi nöbeti tutacak

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2017, 02:17
“Kahraman unvanı tüm Türkiye’ye verilmiştir”

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün darbe teşebbüsünde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde hainlere direnerek darbeyi püskürten Kahramankazanlılar, darbe girişiminin yıldönümünde yeniden meydanlara çıkarak demokrasi nöbeti tutacak. O gecenin kahramanları şehit yakınları ve gaziler, duygularını SABAH'a şöyle anlattı: kızı için canını siper etti

ŞEHİT EŞİ DİLEK YILMAZ: Eşim ve kızı Akıncı Üssü'ne gitti. Eşim, bana telefonda, "Buradan kalkan tek bir uçağın milletimizi vurmasına müsaade etmeyeceğim" dedi. Ateşten kızımı korumak için ona siper olarak şehit olmuş. Kızım, babasının sayesinde bugün hala hayatta. Elli sene geçse bile böyle kahraman bir babayı ve eşi nasıl unutabilirim? O geceki destansı mücadelenin eşi ve benzeri yok.

ŞEHİT BABASI RECEP BİÇİNCİ: 15 Temmuz gecesi iki evladımı kaybettim. Oğlum ve kardeşinin şehit olduğu haberini alarak fenalaşarak hayatını kaybeden ablası. Lokman'ın gözlerinde o gece kararlılığı görmüştüm. 15 Temmuz'da yine meydanlarda olacağız.

KAHRAMAN MUHTAR HİCABİ BİTİK: Akıncı Üssü'nde panik yaratıp uçakların görüş açışını engellemek istedik. O gece çok büyük bir mücadele verdik. Bu halkın silahlarını alıp millete yönelten hainlere direnirken bir kez bile ölümü düşünmedik. Allah bu millete bir 15 Temmuz daha yaşatmasın.

GAZİ FATİH UZAR: O gece tepkisiz kalamazdık çünkü ekmeksiz, susuz yaşardık ama vatansız asla. Hainlerin 'yat yere yoksa vururuz seni' tehditlerine, "Ben yatmaya değil Türkiye için ölmeye geldim' cevabıyla karşılık verince vuruldum. O gece hayatını kaybedenlerin çoğu hainlerin ambulanslara geçiş izni vermemesi üzerine kan kaybından şehit oldu.

GAZİ SERKAN TUNA: Bunlar büyük Türk milletinin gücünü hiç hesaba katmadılar. Onlara tankların, tüfeklerin değil milletin iradesinin her şeyden önce geldiğini gösterdik. Her şeye ve herkese rağmen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak.

GAZİ CENGİZ ÖZTÜRK: O gün yediğim kurşun hala bedenimde duruyor. Bu millet için söz konusu olan vatanımızsa gerisi teferruattır.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ERTÜRK: Kahramankazanlıların verdiği şanlı mücadele sayesinde bomba yüklü uçakların sivil halka daha fazla zarar vermesini engelledik. 'Kahraman' unvanı yalnızca bize değil, Kahramankazan'ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir.


Safiye Bayat'ın Köprü girişini kapatan hainlere karşı tek başına başlattığı direniş kameralara böyle yansımıştı.