Camideki çocuklardan rahatsız olup camiyi bastılar!

Çankaya'da bir camii avlusunda oyun oynayan çocuklar kimliği belirsiz bir kadın ve oğlu tarafından tehdit edilerek korkutuldu.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2017, 18:54
Camideki çocuklardan rahatsız olup camiyi bastılar!

İÇİNDEKİLER

Ankara Çankaya Birlik Mahallesi Çukurca Önder Camii'nde Yaz Kur'an Kursu'na gelen öğrencilerin camii bahçesinde oyun oynamasından rahatsız olan bir kadın ve oğlu, çocukların ve imamın üzerine yürüyerek tehditler savurdu.

"İMAMSAN İMAMLIĞINI BİL"
İmam Karakuş, olayın son günlerde sık sık tekrar ettiğini belirterek, kadının kendisine bir takım hakaretlerde bulunduğunu "Burası senin yerin değil, devletin yeri. İmamsan imamlığını bil." gibi sözler sarfettiğini anlattı.

İMAM VE VELİLER ŞİKAYETÇİ OLDU
"Benim görevim yalnızca namaz kıldırmak değil, insanlara bildiklerimi aktarmak" diyen Karakuş, çocukların oyun oynamasından rahatsız olan kimliği bilinmeyen kadının oğlunun camiye gelmesi ve Karakuş'un üzerine yürümesiyle tartışmanın büyüdüğünü belirtti.

Tartışmanın ardından karakola giderek şahıslardan şikayetçi olan Karakuş'un yanı sıra çocukların velilerinden Fatma Metin de şikayette bulundu.


Tartışma sırasında korkup caminin arkasına sığınan bir çocuk

ÇOCUKLAR VE VELİLER TEDİRGİN
Veli Fatma Metin; 2 çocuğunu dini bilgiler edinmeleri ve yaz aylarında farklı bir aktivitede bulunmalarını istediği için götürdüğünü ileterek, geçtiğimiz Perşembe günü de söz konusu kadının Metin'in çocuklarının üzerine yürümesi, tehdit etmesi nedeniyle çocuklarının korktuğunu özellikle 3,5 yaşındaki kızının uyuyamadığını dile getirdi. Perşembe günü gerçekleşen tartışmada kadının Metin'e; "Şerefsiz, ahlaksız." gibi çirkin ifadelerle hakaret ettiği öğrenildi.

Öte yandan tartışmalar sırasında çocuklardan birinin korkarak caminin arka tarafına giderek saklandığı görülüyor.

"ANLAYAMIYORUZ"
Karakuş ve Metin, "çocuklardan rahatsız olunmasına anlam veremediklerini, burada cami yerine okul olsaydı ne yapacaklardı, çocukların oyun oynarken ses yapmasının doğal olduğunu" ifade etti.