Suriyeli anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlandı

Sakarya’da vahşice katledilen Suriyeli anne ve bebeği bugün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazı ile veda edildi. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez gözyaşlarına hakim olamadı.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 15:22
Suriyeli anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlandı

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da vahşice katledilen Suriyeli anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlandı.

Savaştan kaçan 3 milyon Suriyeliye kapılarını açan Türkiye, Sakarya'dan gelen vahşet haberiyle sarsıldı.

TÜRKİYE'NİN KANINI DONDURAN CİNAYET
Bir tavuk fabrikasında çalışan 34 yaşındaki Birol K. ile 22 yaşındaki Cemal B.. aynı işyerinde çalışan Suriye uyruklu Halid Al-Rahmun (21) ile tartıştı. Tartışmanın ardından önceki akşam Birol K. ile Cemal B., Suriyeli işçinin Hatipler Mahallesi'ndeki evine gitti.

Kapıyı levye ile kırıp, içeri giren zanlılar, Rahman'ın 9 aylık hamile olan 20 yaşındaki eşi Emani Al-Rahmun ile 11 aylık bebeğini kaçırdı.

Hamile kadın ve çocuğunu ilçedeki ormanlık alana götüren iki zanlı, burada kadına tecavüz edip, başını taşla ezerek öldürdü. İki cani daha sonra 11 aylık bebeği de boğarak öldürdü.

İNFİAL YARATTI
Vahşice işlenen bu cinayet tüm Türkiye'de adeta infial yarattı. Yaklaşık 3 milyon Suriyeliye kapısını açan Türkiye kan donduran olayda adeta sarsıldı.

Suriyeli anne ve bebeği bugün öğle namazını müteakip Sakarya Orhan Camii'nde Diyanet İşleri Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazı öncesi ve sonrası yüzlerce vatandaş idam sloganı attı. Genç kadının eşi Halid Al-Rahmun ve yakınları ayakta durmakta zorluk çekti.

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri, cenaze namazından sonra Suriye'nin İdlip kentine götürülmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına gönderildi.

Binlerce kişinin uğurladığı Emani Al-Rahmun ile 11 aylık bebeğinin cenazeleri Suriye'nin İdlib kentinde toprağa verilmek üzere yola çıktı.