Kıbrıs görüşmelerinde flaş gelişme

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Mayıs 2015'te göreve gelmesinin ardından yoğun bir şekilde sürdürülen Kıbrıs müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlandığı iddia edildi

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2017, 01:36
Kıbrıs görüşmelerinde flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

Rum Lider Nikos Anastasiadis'in, İsviçre'deki Kıbrıs görüşmelerinden ayrılacağını açıkladığı ve "Görüşmelere devam edemem, geri dönüyorum" dediği iddia edildi.

Öte yandan, Kıbrıs Rum televizyonu Rik, müzakerelerin çöktüğü ve Anastasiadis'in daha fazla müzakere yapmayıp geri döndüğü yönündeki haberleri yalanladı. Rum televizyonu, müzakerelerin devam ettiğini duyurdu.

DENKTAŞ: İŞİN DOĞRUSU YARIN SABAH ORTAYA ÇIKAR
​İHA'nın haberine göre KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Kıbrıs Konferansı sırasında Rum lider Nikos Anastasiadis'in görüşmelerden çekildiği iddiasına ilişkin, "Bazı basın mensubu arkadaşlarımız maalesef Rum kaynaklı bilgileri gerçekmiş gibi yansıtarak ve doğruluğunu yanlışlığını araştırmadan yorumlar yapıyorlar. İşin doğrusu yarın sabahın erken saatlerinde ancak ortaya çıkar" dedi.

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı sırasında Rum lider Anastasiadis'in görüşmelerden çekildiği iddiasına ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Denktaş, "Yorum yapmamak için direndim ama telefon ve mesajlar durmak bilmiyor. Crans Montana' da görüşmeler halen devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ve TC Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları dışında buradan gelecek hiçbir yorum doğruyu yansıtmıyor. Bazı basın mensubu arkadaşlarımız maalesef Rum kaynaklı bilgileri gerçekmiş gibi yansıtarak ve doğruluğunu yanlışlığını araştırmadan yorumlar yapıyorlar. İşin doğrusu yarın sabahın erken saatlerinde ancak ortaya çıkar" dedi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM), gözetiminde sürdürülen müzakereler 11 Nisan'da yeniden başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis arasında Mayıs 2015'ten bu yana devam eden müzakereler çerçevesinde 16 Şubat'taki görüşmede, Anastasiadis kapıyı sertçe vurarak müzakere masasından kalkmıştı.