1 yıldır aranıyordu! Bakın nerede yakalandı

Sivas'ta FETÖ/PDY'nin sözde "üniversite ve akademisyenler imamı" ile "doktorlar ve mahrem imamı" olarak yaklaşık 1 yıldır aranan 2 zanlı, kentteki bir mahallede örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 05 Temmuz 2017, 18:28
1 yıldır aranıyordu! Bakın nerede yakalandı

İÇİNDEKİLER

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "üniversite ve akademisyenler imamı" ile "doktorlar ve mahrem imamı" olarak aranan 2 kişi, kılık değiştirerek girdikleri markette alışveriş yaptıktan sonra gizlendikleri ve örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

1 YILDIR ARANIYORDU
Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin kentteki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde din kültürü öğretmeni olarak görev yaparken KHK ile meslekten ihraç edilen ve 2010-2013 yıllarında örgütün sözde "üniversite ve akademisyenler imamı", daha sonra da "mühendislerden sorumlu imam" olan ve hakkında yaklaşık 1 yıldır yakalama kararı bulunan Veysel Tıkaç ile örgütün "doktorlar imamı" ve emniyet teşkilatı içerisinde faaliyet yürüten "mahrem imamlardan" olduğu belirlenen eski öğretmen Ramazan Bulduk'un Yenidoğan Mahallesi'nde olduğunu tespit etti.

TEKNİK TAKİPTE ORTAYA ÇIKTI
Yaklaşık bir ay teknik takip ve izleme çalışması yürüten ve güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyen ekipler, Veysel Tıkaç, Ramazan Bulduk ile aynı evde kalan eski polis memuru Ercan Taş'ın bulunduğu "gaybubet" adı verilen eve operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 3 zanlı emniyete götürüldü.

BİR MARKETİN GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI
Bu arada, FETÖ imamlarının mahalledeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, polise yakalanmamak için kılık değiştirdikleri görüldü.

Sakal bırakan, şapka ve gözlük takan zanlıların alışveriş yaptıkları markete girerken tedirgin oldukları kamera kayıtlarına yansıdı.

YURT DIŞI ORGANİZASYONLARI DÜZENLİYORDU
Veysel Tıkaç'ın "üniversite ve akademisyenler imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde üniversite içerisinde FETÖ/PDY mensubu akademisyenlere yönelik sohbet toplantıları yaptığı, örgüte kazandırılmak istenen akademisyenlerle görüştüğü ve bunlara yönelik örgüt adına yurt dışı organizasyonları düzenlediği tespit edildi.

Polis ekipleri, Tıkaç'ın Cumhuriyet Üniversitesinde yapılacak rektörlük seçimlerinde örgüt adına rektör adayı belirleyerek seçimlerde başarılı olması için üniversite içerisinde çalışmalar yaptığını da belirlenmişti.

Ramazan Bulduk'un da "doktorlar imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde, FETÖ'nün bir üst mekanizması tarafından kendisine iletilen örgüt kararlarını bir alt sorumlulara ileterek yönetimi sağladığı, örgütün ildeki sağlık çalışanlarına yönelik sohbet toplantılarının takibinden sorumlu olduğu, sağlık personeline yönelik yurt dışı organizasyonları düzenlediği ortaya çıkarıldı.

BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ
​Bulduk'un emniyetten sorumlu "mahrem imamı" olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğü dönemde de Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet personeline yönelik sohbet toplantılarının takibini yaptığı, örgütçe müdür yardımcısı, zümre başkanı olarak görevlendirildiği ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı da tespit edildi.

Eski polis Ercan Taş'ın ise 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yaptığı ve daha sonra KHK ile meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.