Bakırköy'de meydan boş kaldı

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının bu yılki merkezi Taksim yerine Bakırköy'deki semt pazarıydı. Dolayısıyla katılım düşük oldu.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 15:43
Bakırköy’de meydan boş kaldı

İÇİNDEKİLER

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da DİSK, KESK, TMMOB, TBB ve 1 Mayıs bileşenleri kortejleri, kutlama yapılacak Bakırköy Halk Pazarı alanında yerini aldı. Fakat İstanbullular bu mitinge rağbet göstermedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Kutlamalara katılmak isteyen sendikaların üyeleri ve vatandaşlar, alana girişte ve buraya açılan sokaklarda güvenlik aramasından geçirildi.

Bakırköy Adliyesi önündeki Halk Pazarı alanında yapılacak kutlamalar için fonunda büyük bir ekran bulunan ve üzerinde "Emek, barış, demokrasi için yaşasın 1 Mayıs" yazan dev platform kuruldu.

TAKSİM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
İstanbul'un simgelerinden Taksim Meydanı, 1 Mayıs'ta sessizliğe büründü. İstanbul Valiliği, Taksim'de geniş katılımlı bir 1 Mayıs kutlamasına izin vermezken, meydanda yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Taksim'e çıkan bütün yollar kapatılırken, kontrol noktalarında görevli polisler yaya geçişine de izin vermedi. Taksim'in sessiz 1 Mayıs'ı drone ile havadan da görüntülendi.

SİVAS'TA 1 MAYIS'I 300 KİŞİ KUTLADI
Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla kutlandı. Etkinliğe katılanların çoğunu üniversite öğrencileri oluştururken, kutlamalarda 540 polis görev aldı.