Gazilerden Kılıçdaroğlu’na ortak tepki

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda yaralanıp gazi olan Kadir Bolattürk ve Vasfi Yılmaz: Koşar adımlarla uzaklaşarak vatanına sahip çıkmayı tercih etmedi. Kendine yakışanı yapmış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2017 Güncelleme 14 Nisan 2017, 02:05
Gazilerden Kılıçdaroğlu’na ortak tepki

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz gecesi güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Atatürk Havalimanı'nda (AHL) gazi olan Kadir Bolattürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun havalimanından kaçışına, "Koskoca genel başkansın. O gece havalimanından neden kaçtın? Neden vatandaşın arasına karışmadın ve darbecilere direnmedin?" diyerek tepkisini gösterdi.

'NEREDE O SÖZLER'
AHL'de TAV firmasında çalışan özel güvenlik görevlisi Bolattürk, hain darbe girişiminin başladığı saatlerde mesaisini bitirmiş evine gidiyordu. Darbe girişimini haber alır almaz havalimanına geri döndü. Darbecilere karşı bölgeye gelen vatandaşlarla birlikte omuz omuza direniş gösterirken yüksekten düşünce bacağı kırıldı. Kadir Bolattürk, 15 Temmuz gecesi AHL'den kaçış görüntüleri ortaya çıkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert tepki gösterdi. SABAH'a konuşan Bolattürk "O karanlık gecede saat 22.30 ile 23.00 sıralarında havalimanının cuntacılar tarafından ele geçirildiğini" söyledi Bolattürk "Kemal Kılıçdaroğlu VIP bölümünden koşar adımlarla uzaklaşarak vatanına sahip çıkma direnişine katılmayı tercih etmedi. Tercih ettiği şey bir ülkenin ana muhalefet genel başkanına yakışmayan bir şekilde kaçmak oldu. 'Bir darbe olursa ilk ben o tankın üzerine çıkacağım' diyordu. Nerede kaldı o sözler? Neden kaçtın? Vatandaşın orada memleketi için can veriyordu. Sen de direnseydin" dedi.

'PLANLI KAÇMIŞ '
Darbecilerin havalimanının birçok yerini ele geçirmesinin ardından, vatandaşların canını hiçe sayarak havalimanının tüm bölümlerde direniş yaptığını söyleyen Bolattürk, "Darbeciler apronda bizlere ateş açarken kendisi bilinçli ve planlı bir şekilde kaçışını tamamlamış. Şimdi de 'kontrollü darbe' diyor. Sen önce kontrollü kaçışını açıkla. Bir telefonla tüm cuntacılar yolunu açtı. Herkesin yalanı bir gün ortaya çıkar" diye konuştu.

'FİLM SEYREDER GİBİ TELEVİZYONDAN İZLEMİŞ'
15 Temmuz'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tankın altında ezilen gazi Vasfi Yılmaz, "Darbe olursa tankların önüne ilk ben çıkarım" diyen ancak kaçış görüntüleri ortaya çıkan Kemal Kılıçdaroğlu için "Kendisine yakışanı yapmış. Bakırköy'deki evden o geceyi film izler gibi seyretmiş" dedi. Karşısına dikildiği tankın kendisini ezdiği anları gösteren videoyla hafızalara kazınan gazi 44 yaşındaki Yılmaz, "Bu insanlar, çıplak elleri ve tertemiz bedenleriyle bunları engellemeseydi şu anda ülkeyi işgal etmişlerdi" diye konuştu. Vasfi Yılmaz şöyle devam etti:

'BU MİLLETİN, BU HALKIN PARTİSİ DEĞİLLER...'
"Kemal Kılıçdaroğlu'nu ciddiye almıyoruz artık. 'Kontrollü darbe' söylemiyle ilgili 15 Temmuz Derneği olarak suç duyurusunda bulunduk. Kendisi, 'Görünürlerde tank olsaydı ben üzerine çıkardım' diyor. Zaten o VIP girişlerinde tank vardı. Görüyoruz ki telefonla, kapıları ve önlerini açtırıyorlar.
Görüntüleri gördüm. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da kendisine yakışanı yapmış. Böyle bir insanın CHP'nin başında olması talihsizlik. Atadan, anadan, babadan CHP'lilerin partiden vazgeçecekler neredeyse.
O gece bir katliam yaşandı. 'Konrollü darbe' diyebilmesi için elinde çok net bilgi olması gerek. Bir talimatla onlarca general, albay kendi hayatlarını, ailelerin hayatlarını hiçe sayabilir mi?
15 Temmuz'dan 9 gün sonra meydanlara inen bir partinin genel başkanı... Demek ki bu milletin, bu halkın partisi değiller. Bu parti ezilenlerin, şehit ve gazi olanların partisi değil."

SABAH