Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini duyurdu.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2017, 14:11
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

İÇİNDEKİLER

Rusya Suriye ordusunun hava savunma sistemini güçlendirme planları olduğunu ve ABD ile askeri teknik iletişim kanallarını açık tutulmasına rağmen bilgi alışverişinde bulunmayacağını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus haber ajanslarında yer alan açıklamasında ABD'nin Suriye'ye ait hava üssüne füze saldırısının ardından Suriye'nin hava savunma sistemlerinin güçlendirileceğini belirtti.

Bakanlık füze saldırısında dört Suriyeli askeri personelin öldüğünü, ikisinin kayıp olduğunu ve altı askerin yaralandığını belirtti. Saldırıda altı savaş uçağı da tahrip oldu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov da, "ABD ile teknik askeri iletişim kanallarını açık tutacağız ancak bilgi alışverişinde bulunmayacağız" dedi ve saldırının ardından havada ABD ile karşı karşıya kalma riskinin belirgin ölçüde arttığını da söyledi.

Rusya, füze saldırısının ardından ABD ile Suriye'de geçerli hava güvenlik anlaşmasının askıya alındığını daha önce açıklamıştı.

Kremlin, ABD'nin saldırısının İslam Devleti'nin çıkarları doğrultusunda yapıldığını belirtti.

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin saldırısının hemen ardından militanların Suriye ordusu mevzilerine karşı taarruza geçtiğini açıkladı.