Erdoğan: Hepsi de ters köşe oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da ASO'nun 50. yıl onur gecesinde konuştu. Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesinde kasıtlı olarak aldıkları kararlar ile en büyük zararı kredi derecelendirme kuruluşları almıştır." dedi.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2017, 21:56
Erdoğan: Hepsi de ters köşe oldular

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da STK temsilcilerine hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
Milletimizin tehditlere boyun eğeceğini düşünenler tam bir hayal kırıklığına uğradı.
Türkiye hızla ilerliyor

Türkiye birçok sabotaj girişimine rağmen kalkınma yolunda hızla ilerliyor. İçten ve dıştan oluşturulmak istenen kötümserlik havasına rağmen ekonomiye güven artıyor.

İSTİHDAMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
İstihdam konusunda verilen sözleirn yakın takipçisi olacağım. Türkiye, en zor dönemini geride bıraktı. Türkiye'nin kaybedeceğini düşünenler, 15 Temmuz gecesi kefen biçenler bir kez daha hezimete uğramıştır.

Türkiye'nin büyümesinde kasıtlı olarak aldıkları kararlar ile en büyük zararı kredi derecelendirme kuruluşları almıştır. Ben sanayicime güveniyorum.

SİPARİŞLE NOT VERİYORLAR
Türkiye'nin büyümesinde kasıtlı olarak aldıkları kararlar ile en büyük zararı kredi derecelendirme kuruluşları almıştır. Ben sanayicime güveniyorum. Komşumuz batmış, bitmiş. 400 milyar euro Avrupa'ya borcu var. Ama kredi derecelendirme kuruluşları bizden çok not veriyor, bizi geçiyor, sipariş üzerine veriliyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamalarında yaşadıkları hayal kırıklığını çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Onlar tamamiyle hissi, 'Türkiye'yi nasıl köşeye sıkıştırırız' mantığıyla yaptıkları açıklamalarda, her zaman söylemişimdir, bu açıklamalar siyasidir, objektif değildir. Bunlar ısrar dahi edememişlerdir ama hepsi de ters köşe olmuşlardır. Bu kuruluşlar hiç istemeseler de Türkiye'nin ortaya koyduğu başarıyı kabul etmek zorunda kalıyorlar.

Ekonomimizi kısa sürede toparlamamızın en büyük sebebi son 14 yılda tesis ettiğimiz güven ve istikrardır.

"KAZANIMLARIN NASIL BİR ANDA TEHLİKEYE GİRDİĞİNİ GÖRDÜK"
7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan manzara bize şu gerçeği açık ve net olarak göstermiştir: 2002'den bu yana sağlanan istikrar sistemden değil, ülkeyi yöneten kadronun kendi içindeki uyumundan kaynaklanıyordu çünkü biz aynı ekolün insanlarıydık. 7 Haziran'da küçük bir sarsıntı geçirince ülkemizin son yıllarda elde ettiği kazanımların nasıl bir anda tehlikeye girdiğini hep birlikte gördük.

"SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ GEÇ KALINMIŞ BİR İHTİYAÇ"
Biz sistem değişikliğini bugün yapmazsak, ülkemiz en az bir 50-60 yıl daha kaybedecektir. Hiç kimsenin gelecek nesillere böyle ağır bir yük bırakmaya, kusura bakmasın hakkı yoktur. Bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemiz için bir lüks değil, çok geç kalmış bir ihtiyaçtır.

"ESED'İN ATTIĞI ADIM İLK CEVABINI BULDU"
(ABD'nin Şayrat hava üssünü vurması) Sarin gazlarını, klor gazını kullanan o katil Esed'in attığı adım ilk cevabını buldu ama yeterli mi? Değil. Bunun devamı gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bir milyona yakın insanı öldüren bu adam bunun bedelini ödemeli. Yoksa yazık olur. Biz meşru bir zeminde Suriye siyasi iktidarını bulmalıdır diyoruz. Yapılması gereken bunun sağlanması.