Avrupa'nın son baskısı

Faşist Avrupa yine haddini aştı. Avusturya’da Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir dergi hazırlandı. Bunlar okullarda dağıtıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2017 Güncelleme 06 Nisan 2017, 01:53
Avrupa’nın son baskısı

İÇİNDEKİLER

Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde, özel bir yayın kuruluşu tarafından pilot proje başlatıldı. 'Pausen Zeitung' adlı bir dergi hazırlandı. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine dağıtılan bu dergide ise tam anlamıyla bir Türk düşmanlığı vardı. Dergide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye'de 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin yanlış ve taraflı bilgiler de yer aldı. Ancak bu dergi, ülkede yaşayan gurbetçilerin tepkisine yol açtı. Türk aileler, ilkokul seviyesindeki çocukların siyasete alet edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Tepkiye neden olan derginin dağıtımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını gören Türk çocuklarının durumu ailelerine bildirmesi sonucu ortaya çıktı. Bir Türk veli "İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan çocuğuma okulda bu dergiyi vermişler. Ayrıca 'sakın eve götürmeyin' diye de tembih etmişler. Çocuğum dergide Sayın Cumhurbaşkanımız'ın resmini görünce eve getirmiş. Dergide yazılanları görünce büyük üzüntü duydum. Siyasete ilkokul çocuklarının alet edilmesi çok çirkin bir şey" ifadelerini kullandı.