Gurbetçiler sandıklara koştu

Referandum için ilk oylar yurt dışında ve gümrük kapılarında kullanıldı. Sandığa akın eden gurbetçilerin mesajları da sosyal medyada paylaşılmaya başladı. Sosyal medyada 'Seni Sultan Abdülhamit​'in yalnızlığına terk etmeyeceğiz Reis' ifadelerinin yer aldığı notlar ise dikkati çekti.

Giriş Tarihi 27 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2017, 19:14
Gurbetçiler sandıklara koştu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için 9 Nisan'a kadar sürecek olan oylama için ilk oylar yurtdışında ve gümrük kapılarında kullanılmaya başlandı.

GURBETÇİLER SANDIK BAŞINDA "EVET" DEDİ
Yurt dışında 3 milyona yakın seçmenin sandık başına çağrıldığı referandum ile ilgili fotoğraflar sosyal medyada yayılıyor..

Gurbetçiler, evet oyu verdiklerini gösteren fotoğraflarla "Abdulhamit'in yalnızlığına terk etmeyeceğiz Reis." gibi mesajlar verdiler.



Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz Başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerine gelen vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı. Almanya'daki vatandaşlar oylarını, sandıkların kurulduğu bu 13 bölgede, 9 Nisan'a kadar, 09.00 -21.00 saatlerinde verebilecek.



Berlin Başkonsolosluğunda eşi Berna Aydın ile oyunu kullanan Büyükelçi Ali Kemal Aydın, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de ilk defa yurt dışında sandık başına gittiğini söyledi. Aydın, yurt dışındaki seçmenlerin 9 Nisan'a kadar oylarını verebileceklerini hatırlattı.



Almanya'da bir milyon 400 binden fazla kayıtlı seçmenin olduğunu vurgulayan Aydın, seçim merkezlerinde hafta sonu yoğunluk yaşanabileceğine işaret ederek, seçmenleri hafta içi de oy kullanmaya davet etti. Randevu sisteminin ve konsolosluk görev bölgesi ayırımının kaldırıldığını anımsatan Aydın, vatandaşların kendilerine en yakın konsolosluk bölgesindeki sandıklara gidebileceğini ifade etti.