Haydut devletler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazizm tutkunu ülkelere net mesaj verdi: Avrupa haydut devletlerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir kıtadır. Dünyayı Avrupa’daki endişe verici gelişmelere duyarlı olmaya çağırıyorum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 02:24
Haydut devletler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında Türkiye'nin 81 ilinden gelen sağlık çalışanlarıyla buluştu. İşte Erdoğan'ın önemli açıklamaları:
Değerli uzman adayı kardeşimizi dinledik. Bunlar bizim iftihar vesilemiz. Hamile eşini bırakıp telefonla kendisinin aranmasını dahi istemeyecek kadar görev aşığı ve o gece adeta fedai can etmeye hazır genç arkadaşlarımız. Birileri hala 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerin Parlamento'ya girip girmemesini konuşuyorlar. Biz bu gençlerimizle iftihar ediyoruz. Bunlar girmeyecek de kimler girecek?
Savaşın bile bir ahlakı, kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu da söyleyeyim. Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Bunların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak'ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız.
Bugüne kadar elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Türkiye olarak ne yaptıysak, neleri başardıysak sabotajlara, engelleme girişimlerine, tehditlere rağmen gerçekleştirdik. Bu emaneti ne darbecilere ne çetelere ne de uluslararası güç odaklarına teslim ettik.
Türkiye'nin büyümesi birileri için nasıl umut olmuşsa, emin olun bazı çevrelerin de kabusu oldu, Hollanda gibi, Almanya gibi. Dayanamıyorlar. Türkiye güçleniyor. Nasıl olur? Olacak, olacak, daha neler olacak.
Bazı Avrupa ülkeleri bugün ırkçı ve faşist partilerin oyuncağı haline dönüşmüştür. Uzun zamandır Avrupa'da yükselen ırkçılığa, İslam ve yabancı düşmanlığına dikkat çekiyor, her yerde muhataplarımı bu konuda ikaz ettik. Son 1 haftadır yaşadıklarımızın maalesef endişelerimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır.
İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza sergilenen saygısızlık sadece Türkiye'ye, Türk milletine, bu milletin bir ferdine değil, uluslar arası hukuka ve diplomasiye yapılmıştır.
Hollanda'nın bu haydutluğuna sahip çıkan ülkeler de tüm itibarlarını yitirmişlerdir. Çıkmış Almanya'nın Şansölyesi 'Hollanda'nın yanındayım' diyor. Ya senin ondan farkın yok ki... O da, sen de atlarla, itlerle saldırıyorsunuz.
Hollanda başta olmak üzere Neo Nazi zihniyetine esir olan, birkaç oy için en temel insani değerleri yok sayan ülkelerin hiçbir inandırıcılığı olmayacaktır.
Avrupa haydut devletlerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir kıtadır. Bunun için tüm dünyayı Avrupa'daki endişe verici gelişmeler karşısında daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

BUNLARIN CİBİLİYETİ BOZUK
Erdoğan, "Türkiye, her türlü zorluğu, tüm kirli kumpasları bozacak güce ve imkana sahiptir. Bizler Allah ram olarak, milletimize güvenerek yolumuza devam edeceğiz. 16 Nisan'daki halk oylaması Türkiye düşmanlarına verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir tarafta Kandil, uzantıları, İmralı var. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar milletimizin basireti onların oyunlarını başlarına geçirecektir" dedi.

Biz Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak kardeşimizi katletmelerinden biliriz.

Oradaki Müslüman kardeşlerime sesleniyorum; iki ırkçı lidere de oy vermeyin! Tüm dünyayı da bu haydutluğa karşı duyarlı olmaya çağırıyorum