Kara kalem

Avrupa’nın medyası da haddini aştı! İsviçre’nin en büyük gazetelerinden Blick, dün Türkçe manşetle çıktı! İşi gücü bırakıp İsviçre ve Avrupa’da yaşayan Türkler’i 16 Nisan’da “Hayır” demeye çağırdı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 02:00
Kara kalem

İÇİNDEKİLER

Türk düşmanı Avrupa, kindarlığını kalemine de bulaştırdı. İsviçre'nin Blick gazetesi, kaos lobisinin kampanyasına katıldı. Almanca ulusal yayın yapan aşırı sağcı gazete, dün Türkçe manşetle çıktı. Ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına manşetten akıl vermeye kalkıştı. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda hem Türkçe hem de Almanca "Hayır oyu verin" çağrısı yaptı.

Blick'in provokatif kalemleri, yurt dışında yaşayan 3 milyon Türk'ün bu yönde oy kullanması gerektiğini yazdı! Üstüne üstlük bir de kendi ülkelerindeki özgürlükleri anlatmaya kalkıştı. Ancak İsviçre'nin Türk siyasetçilere uyguladığı yasağı hatırlamadı. Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, karanlık koronun Türkiye karşıtlığından eksik kalmadı. Köpeklerle Türkler'e saldıran Hollanda'ya sahip çıktı. Onlarla tam destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı.


* İsviçre'nin en büyük medya grubu Ringier'e bağlı Blick, yaklaşık 250 bin tirajı ve 1.5 milyon on-line ziyaretçisiyle İsviçre'nin ulusal yayın yapan tek gazetesi olarak biliniyor.