Gençlik 'Telli'kede!

Gençleri hedef alan uyuşturucu satıcıları, Zafer Mahallesi’nde cirit attı. Kendilerini uyaran vatandaşlara ateş açtı. Kurşunların hedefi olan Müzeyyen Telli, hayata gözlerini kapadı. Saldırganlardan biri, gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 00:00
Gençlik ’Telli’kede!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bahçelievler'deki Zafer Mahallesi'ne dadanan zehir tacirleri dehşet saçtı. Kendilerine tepki gösteren mahalle sakinlerine tehditler yağdıran uyuşturucu satıcıları, 24 yaşındaki Müzeyyen Telli'nin hayatını çaldı! Korkunç olay, önceki gün yaşandı. Evinin önünde duran Rıfat Telli ve arkadaşları, mahallede uyuşturucu ticareti yapan ve insanları rahatsız eden 2 kişiyle tartıştı. Tartışmanın ardından olay yerinden uzaklaşan uyuşturucu satıcıları, daha sonra 3 kişiyle birlikte geri dönerek mahalle sakinlerinin üzerine silahla ateş açtı. Magandaların açtığı ateş sonucu Telli'nin 24 yaşındaki kızı Müzeyyen Telli ile komşuları Suriye uyruklu Muhammed Yusuf yaralandı. Saldırganlar, olayın ardından kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Müzeyyen Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Muhammed Yusuf'un sağlık durumunun ise iyi olduğu açıklandı. Saldırganları yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, güvenlik kameralarından şüphelilerden birinin kimliğini saptadı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

EVLERİ ATEŞE VERMİŞLER
Saldırıya karışan diğer magandalar aranırken, Telli'nin ölümüne neden olan kurşunun kimin silahından çıktığına yönelik incelemelerin devam ettiği vurgulandı. Acı olayın ardından mahalle sakinleri isyan bayrağını açtı. Uyuşturucu satıcıların sokak ortasında bonzai sattığını ve tehdit ettikleri mahalle sakinlerinin evini ateşe verdiğini söyleyen vatandaşlar, güvenlik zaafından yakındı.

MAHALLELİ GERGİN
Müzeyyen Telli'nin uyuşturucu satıcısı tarafından öldürülmesi, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Müzeyyen'in kendi halinde iyi bir kız olduğunu söyleyen bir mahalle sakini, "Burada emniyetin zaafı var. Bu satıcılar buralarda yani. Bırakmamaları lazım" dedi. Uyuşturucu satıcılarının mahalleliye molotof attığını söyleyen başka bir vatandaş da, 4 yıldır uyuşturucu satıcıların mahallede cirit attığını söyledi. Can güvenliği olmadığını söyleyen bir başka mahalleli ise "Zehir tacirleri, köşe başlarında apaçık bonzai satıyorlar. Hiç kimse müdahale etmiyor. Polis geliyor ama 5 dakika sonra her şey eski haline dönüyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

KALBİNDEN VURULMUŞ
Uyuşturucu tacirlerinin kurbanı olan Müzeyyen Telli'nin otopsi işlemleri tamamlandı. Genç kızın kalbinden vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.