Tomurcuk güldü kopardılar

Türkiye dün 14 evladını son yolculuğuna uğurladı. Kırşehir’den Kocaeli’ye, İzmir’den Yozgat’a yüzbinlerce vatandaş Mehmetçik’e son görevlerini yapmak için buluştu. Afyon’da torunu Kamil Tunç’un tabutunu gören anneanne Elif Yıldırım ise milyonların hislerine tercüman oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2016 Güncelleme 19 Aralık 2016, 02:06
Tomurcuk güldü kopardılar

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye kast eden alçakların bombalı saldırıları ters tepti. Millet, kaos çıkarmayı amaçlayan düşmana inat birleşti. Bütün Türkiye terörü lanetledi.

Özellikle Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak'ta onbinler, bölücü örgüte karşı sesini yükseltti. "Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganıyla meydanları inletti.

Kayseri'de, şehit düşen kahramanların cenazelerinde de bu öfke zirveye yükseldi. 80 milyon tek yürek olduğunu bir kez daha dosta düşmana gösterdi.

Şehit Yunus Emre Duran'ın Ankara'daki cenazesinde ise devlet-millet kenetlendi. Liderlerin ellerini birleştiren şehit babası da teröre en güzel cevabı verdi.

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er Kamil Tunç, memleketi Afyon'da son yolculuğuna uğurlandı. Tabuta sarılan anneanne Elif Yıldırım, "Tomurcuk güldü, kopardılar. Kamil, yavrum, çık örtünün içinden" diye ağıt yaktı. Şehidin annesi Hamiyet Tunç'un ise hastanede olduğu belirtildi.


* Şehit babası Mahmut Duran evlat acısını bastırdı. Oğlunun son yolculuğunda liderlerin ellerini sımsıkı kavradı. Hainlere mesaj yolladı.

♦ KIRŞEHİR: Piyade Onbaşı Ahmet Taş, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi. Şehit Ahmet Taş'ın babası Osman Taş, "Birliğine vardıktan 2 gün sonra bu acı haberi aldık" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

♦ YOZGAT: Onbaşı Muhammed Ali Ocak'ı, Yozgat'ta on binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

♦ KOCAELİ: Onbaşı Abdulsamet Özen (21) ile er Raşit Yücel (22) Kocaeli'de gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Abdulsamet Özen'in 2 ay boyunca Hakkari'de görev yaptığı, 12 gün önce ise Kayseri'deki birliğine döndüğü öğrenildi. Raşit Yücel'in cenazesinde ise annesi tabuta sarılarak "Çocuğuma 'Hoşgeldin' diyeyim" deyip gözyaşı döktü.

♦ İZMİR: Piyade Er Serdar Amak, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari'de görevli olan Amak'ın 10 günlük eğitim için Kayseri'ye geldiği belirtildi.

♦ ANKARA: Piyade Komando er Yunus Emre Duran, Ankara'dan uğurlandı. Duran'ın, Nusaybin'de aylarca görev yaptığı öğrenildi.

♦ DENİZLİ: Sıhhiye Er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Hanife İlhan, oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü.

♦ OSMANİYE: 21 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Mustafa Cihan, Osmaniye'de defnedildi. Şehit annesi oğlunun hep şehit olmak istediğini söyledi.

♦ İSTANBUL: Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Şehitlerden Uğur Korkmaz ve Arif Tuğ'un cenazelerinin bugün kaldırılacağı öğrenildi.

1 AY SONRA EVLENECEKTİ
Kayseri'de yaşanan terör saldırısında şehit düşen Piyade Çavuş Fehmi Barçın'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. İki hafta sonra terhisi beklenen ve gelecek ay evlilik hayali kuran 23 yaşındaki Fehmi Barçın için Bayrampaşa Kocatepe Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit babası Basri Barçın'a sarılan nişanlı Elif Özcan, şehidin tabutuna sarılarak "Beni cansız bıraktın aşkım" diye gözyaşı döktü.

AĞABEYE SON BAKIŞ
Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen 21 yaşındaki Kenan Döngel'in cenazesi önce Zonguldak'a getirildi. Oğlunun tabutuna sarılıp öpen anne Şehime Döngel, "Mavişim, beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat etti. Evin önünde helallik alınırken, askerler şehidin annesi Şehime Döngel'in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde yeni ayakkabı ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi. Aynı şekilde şehit yakınlarının soğuktan üşüdüğünü fark eden yetkililer, askeri montlarını çıkararak şehidin akrabalarına giydirdi. Şehidin 4 yaşındaki kardeşi Ruvanur'un ağabeyinin tabutuna uzun uzun bakması ise görenleri duygulandırdı.