'Tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edecekler'
Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül Müzesi'nin açılış töreninde konuştu. Yıldırım müzede 15 Temmuz'un ayrı bir bölüm olarak ele alındığını belirterek, "Ziyaretçiler burada demokrasi tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edecektir." dedi.
İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:
"Tüm yol arkadaşlarımız burada. İlk günden bu yana olduğu gibi, birlikte bir aradayız. Daha ilk günden partimizin kurucusu, liderini partiden uzak tutmaya çalışan bir hukuk faciasından başlayıp birçok engellemeleri birlikte yaşadık. En son 15 Temmuz'daki darbe girişimine kadar uzanan vesayet heveslilerinin marifetleri saymakla bitmez. Bu kumpaslar, oyunlar 14 yıllık iktidarımızda hep vardı. Sayın Recep Erdoğan ve Sayın Abdullah Gül buna en büyük katkıyı vermiştir.
Bu müze Türkiye'nin siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıyor. Türkiye siyasi tarihi en güzel şekilde anlatılmış. Biz mazisi olan atiyiz. Gençlerimize gelecek kuşaklara geçmişte yaşanan acı olayları güzel olayları hatırlatmak için bu ve buna benzer eserlere ihtiyaç var.
DÜNYADA AZ BULUNAN TEMATİK BİR MÜZE
Sayın Abdullah Gül'ün hayatı ve siyasette izlediği yol, yaptığı sunumlar da yer almaktadır. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi ülkemizde az bulunan tematik müze ve kütüphanelerden birisi olmaya adaydır. Burada 15 Temmuz alçak darbe girişimini müzede ayrı bir bölüm olarak ele alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Dünyanın güçlükle anlayabildiği aziz Türk milleti silaha, tanka, topa karşı iman gücüyle, memleket, bayrak sevdasıyla meydana inmiş, darbecilere darbeyi indirmiştir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası için, 15 Temmuz gecesi verilen kurtuluş mücadelesi sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Ben 15 Nisan 2017'den itibaren Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin ziyaretçi akınına uğrayacağını düşünüyorum. Ziyaretçiler burada demokrasi tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edecektir."