ABD başkanını seçiyor!

ABD başkanlık seçimlerinde Trump, kritik Florida'yı aldıktan sonra, şimdi de Kuzey Carolina eyaletini aldı. Trump'ın delege sayısı 254'e ulaştı.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 10:58
ABD başkanını seçiyor!

İÇİNDEKİLER

ABD başkanlık seçimlerinde, 'Sürpriz aday' Donald Trump kritik eyalet Florida'yı da kazandı. Trump Kuzey Carolina eyaletini de aldıktan sonra delege sayısı 254'e ulaştı.

Cumhuriyetçilerin adayı Trump ile Demokratların adayı Clinton arasındaki yarış, büyük çekişmeye sahne oluyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 43 eyalette kazananlar belli oldu. Trump, şimdiye kadar Kentucky, Indiana, Batı Virginia, Güney Carolina, Tennessee, Alabama, Mississippi, Wyoming, Teksas, Güney Dakota, Kuzey Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde oyların çoğunluğunu aldı.

TRUMP YÜZDE 50, CLİNTON YÜZDE 46
Trump'ın oy oranı yüzde 50'ye yükselirken Clinton'ın oy oranı yüzde 46 oldu.

Başkanlık yarışında en önemli eyaletlerden Florida, Ohio, Pensilvanya, Virginia gibi yerlerde ise büyük çekişme devam ediyor. En çok delege sayısına sahip California'yı Clinton kazandı.

Başkan seçilebilmek için eyaletlerin toplam 538 seçici delegesinden en az 270'ini elde etmek gerekiyor.

KARARGAHLAR ÖNÜNDE KUM DOLU KAMYONLAR DİKKAT ÇEKTİ
ABD'nin 45'inci başkanının Demokrat Parti adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton mı Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump mı olacağı, seçimlerin ardından belli olacak. Hillary Clinton'un seçim sonrası geleceği Peninsula Otel'in önüne güvenlik amaçlı kum yüklü kamyonlar çekildi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın seçim konuşması yapacağı Midtown Hilton'un önüne de içi kum dolu kamyonların çekilmesi dikkat çekti.

CLİNTON'DAN "TEŞEKKÜR" MESAJI
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, seçim kampanyasını yürüten ekibine teşekkür etti.

Clinton, ABD'de seçimin kaderini değiştirecek kilit eyaletlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın öne geçmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçim kampanyasını yürüten ekibiyle gurur duyduğunu belirterek, "Bu gece ne olursa olsun her şey için teşekkür ederim." dedi.

Başkanlık yarışında en önemli eyaletlerden Florida, Ohio, Pensilvanya, Virginia gibi yerlerde ise büyük çekişme devam ediyor.

ABD başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton, 55 delegeye sahip California eyaletini kazandı.